Glas Javnosti

Blago njima: Radnici Mercedesa dobili najveće bonuse u istoriji kompanije

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Mercedes od 1997. godine deo profita deli s radnicima. Ove godine isplatio im je rekordan bonus.

Prošle godine je oko 100.000 radnika Mercedesa dobilo bonus od 6.000 evra, čime ih je uprava nagradila za profitabilnu 2021. godinu. Sledeći tu praksu, uz relativno uspešnu prošlu godinu, Mercedes je ove godine odlučio da radnicima isplati rekordan bonus od čak 7.300 evra, što je više od trenutnog maksimalnog iznosa isplate od 6.465 evra.

Ovaj nemali iznos dobiće na račun oko 93.000 radnika. Iznos i isplatu bonusa dogovorili su uprava i sindikat, pa će biti isplaćen s platom za april.

„Zajedno smo postigli mnogo u 2022. Uprkos izazovnom okruženju, naš tim Mercedes-Benz napravio je veliki korak prema uspešnoj transformaciji naše kompanije. Kao priznanje za ovaj učinak dogovorili smo se s glavnim radničkim sindikatom da ćemo ove godine isplatiti poseban bonus od 7.300 evra. Taj iznos znatno je iznad prethodnog maksimalnog iznosa. Najvećim bonusom u istoriji firme želimo da izrazimo svoju zahvalnost za  predanost naših kolega“, izjavila je Sabine Kohleisen, članica Upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG-a iz ljudskih resursaRekordan bonus dolazi u vreme kad je Mercedes doneo odluku o rekordnim ulaganjima u električnu gamu. Do kraja decenije kompanija će uložiti preko 43 milijarde evra. Do 2030. godine će na većini tržišta nuditi isključivo električne modele, a do tada planira da izgradi i osam fabrika baterija. S druge strane, ulaganja u razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem će do 2026. godine biti redukovana za 80 odsto, piše index.hr.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR