Glas Javnosti

ZIMONJIĆ ČVRSTO VERUJE U ĐOKOVIĆA: Samo je nebo granica, ako ga posluži zdravlje vladavini nema kraja

Tenis
Autor: Glas javnosti

Popularni Ziki ne vidi ko bi mogao da zaustavi našeg asa

Novak Đoković je tata tenisa! Najbolji ikada nije ostavio ni promil nade Janiku Sineru u finalu Završnog mastersa u Torinu, jer ga je dobio sa 6:3, 6:3 i osvojio rekordnu sedmu titulu na ATP finalu.

Bila mu je to 98. titula u karijeri, a srpski as juče je započeo i jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste.

On će godinu završiti rekordni osmi put na teniskom tronu, a do kraja sezone mu je ostao još jedan veliki cilj, da sa Srbijom pokuša da osvoji “salataru” na finalnom turniru Dejvis kupa, na kojem u četvrtak izabranici Viktora Troickog igraju protiv Velike Britanije.

– Novak je definitivno najbolji svih vremena i neko čija će dostignuća teško biti ponovljiva, dok on nastavlja da juri još neke rekorde, koje do sada nije srušio. Došlo je za naplatu sve ono što Đoković radi poslednjih godina, sva usavršavanja tela i igre, sve ono što je pretvorio u rutinu, a što su velika odricanja. Teško da će neko ikada moći da dostigne 400 nedelja na vrhu ATP liste, da osvoji 24 grend slema ili 40 mastersa. Pa niko, osim njega, nema svih devet mastersa, a on je svaki osvojio bar po dva puta. A to nije sve, Novak ne posustaje. Zvuči paradoksalno za nekog ko ima 36 godina, ali njegovo vreme tek dolazi – rekao je Zimonjić, pa nastavio u istom tonu:

– Ni on sam ne zna gde je granica. Verovatno je samo nebo granica. Trudi se da gazi. Posle Vimbldona smo pričali u svlačionici i rekao sam mu da će moći da vlada bar još tri-četiri godine, ali, kako stvari stoje, i još više od toga. Neće biti lako, treba to sve izdržati, ali Novak je dokazao da može, posle Rodžera Federera i Rafaela Nadala, da se nosi i s klincima. Došao je do 98 titula, ozbiljno se primakao Federeru na 103 i Džimiju Konorsu na 109.

Prvu priliku za titulu Đoković će imati do 26. novembra na završnom turniru Dejvis kupa u Malagi. Uz “salataru”, Novak ne krije da sanja zlato na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine, ali i da napadne “zlatni slem”, sva četiri pehara na grend slemovima u godini kad se osvoji zlato na OI. To je pošlo za rukom samo Štefi Graf, ali Ziki veruje u Noleta.

– Srbija je među favoritima za osvajanje Dejvis kupa, koji je u oslabljenom izdanju. Od top 10 tenisera tu su samo Novak i Janik Siner, nema Alkaraza i Španije, nema Rusa. Imamo tim koji može da ponovi uspeh od pre 13 godina. Što se Igara tiče, verujem da Đoković može do najsjajnijeg odličja ako bude zdrav – zaključio je Zimonjić.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR