Glas Javnosti
posta

ZBOG OVE IZJAVE I DOKAZA MORAJU DA GA PUSTE! Bivši direktor AO tvrdi: Novak nije antivakser, vakciniše svoju decu! (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Bivši teniser, a nakon toga i direktor Australijan opena, Pol Meknami pružio je Đokoviću podršku kolumnom u Ejdžu, jedanom od najuticajnijjih medija u Melburnu, istakavši da je „”sramota što Novaka privode”.

On je objasnio koliko je Đoković pomogao borbi protiv koronavirusa.

– Đoković nije antivakser, kako se uveliko priča. Otvoreno je rekao da njegova deca primaju razne vakcine. Velikodušno je donirao milione dolata bolnicama i borcima protiv kovida u Srbiji, Španiji i Italiji. Platio je besplatne vakcinacije na dva ATP i jednom VTA turniru u svom Beogradu, kako bi igrači(ce) i treneri mogli da prime potrebne doze. Ko je to znao? Podsećam da vodi računa o ishrani, a na osnovu sopstvenog iskustva sa alergijama, želi da se poslednji pita o tome šta mu ulazi u telo. Ko može da krivi ‘broj jedana’ u globalnom sportu. Na kraju krajeva, to je njegov izbor – naveo je, između ostalog, Maknami, nekadašnji dvostruki odvajač prvog grend slema u sezoni.

Po drugi put mu je ukinuta viza, a glavni krivac za to je ministar za imigraciju Aleks Hok. On je u svom obrazloženju naveo da je to u javnom interesu, a između redova se moglo pročitati da bi Đoković mogao da podstanke “na povećanje antivakserskog razmišljanja u Australiji”. Udarac ispod pojasa i poprilična budalaština, jer Novak nikada nije rekao ni reč protiv vakcine.

Naprotiv, Đoković je tokom Serbia opena 2021. godine, na terenima TC “Novak”,  organizovao punktove za vakcinaciju, što je podsetio advokat Blažo Nedić.

– Pričaju da je on vođa antivakserskog pokreta. Ali on je omogućio drugima da se vakcinišu ukoliko to žele, kad nije bilo vakcina dostupnih svuda. S druge strane, on lično ne želi da se vakciniše, to su dve potpuno različite stvari i to bih ja istakao kao činjenicu pred sudom. Sada ministar zasniva svoju odluku na javnom interesu da će prisustvo Novaka Đokovića doneti do uznemirenja i naročitog motivisanja antivaksera. Ova činjenica (o pomaganju vakcinacije, prim. aut.) potpuno govori protiv toga – rekao je Nedić za RTS.

Takođe, zna se kako je Novak donirao oko 50.000 dolara Australiji kada je ova zemlja bila zahvaćena požarima, a pored tega Srbin je imao još jedno ogromno ulaganje.

Pojavila se informacija kako je Đoković donirao juniorskom programu za razvoj tenisera Australijan opena čak milion dolara.

On je takođe toj zemlji donirao i višemilionske sume novca za pomoć u borbi sa pandemijom koronavirusa. Ove informacije je izneo medij “The Australian”.

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR