Glas Javnosti

'Zapadnom mejnstrimu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu, Nole zaslužuje mnogo više'

Tenis
Autor: Glas Javnosti

Čuveni teniski trener, Nikola Pilić, govorio je da bi Novak Đoković trebao da igra na US openu, a osvrnuo se i na napade upućene najboljem teniseru sveta i koji su razlozi za to.

Organizatori američkog grend slema podigli su mnogo prašine kada su prvi put objavili rigorozna pravila. Ona su podrazumevala četrnaestodnevni karantin u hotelu, nemogućnost treniranja u tom periodu, stroge kontrole, česte testove na virus korona, mogućnost da uz tenisera bude samo jedna osoba... Odgovor mnogih asova je bio da se u takvim uslovima ne mogu normalno pripremati i da verovatno ni neće učestvovati.

Pa ipak, te kritike su “smekšale” organizatore koji su sada modifikovali pravila. Tako takmičari neće morati da prođu dvonedjeljni karantin. Po dolasku biće testirani na koronu, a zatim još jednom nakon 48 časova. Ako rezultati budu negativni, dobiće zeleno svetlo da treniraju, pod određenim uslovima naravno. Uz to, broj osoba koje su njima dolaze povećan je sa jedan na tri.

Sve navedeno govori u prilog tome da bi Nole ipak mogao krenuti put Velike jabuke. Još jedna naznaka ovakvog scenarija je činjenica da je treninge na šljaci zamenio onim na betonskoj podlozi.

-Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može trenirati svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o  epidemiji korone, koja dnevno odnese više od 1000 života - izjavio je Pilić.

Rodžer Federer sigurno neće igrati u Njujorku zbog povrede. Rafael Nadal se potpuno fokusirao na sezonu šljake i Rolan Garos i gotovo je izvesno da će preskočiti US open. To Đokovića čini velikim favoritom da stigne do 18. GS trofeja.

-Da, Novak bi bio veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate “vezati” dve dobre sedmice, ne smete imati “crni dan”. Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta - dodao je proslavljeni stručnjak, uz konstataciju da bi Dominik Tim i Aleksander Zverev mogli da pomrse račune prvom reketu planete.

Đoković je zbog avanture na “Adrija turu” pretrpeo ogromne kritike sa zapada.

-Zapadnom mejnstrimu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo “gorivo” u zadnjih desetak godina - zaključio je Nikola Pilić.

(Glas javnosti/Glas Srpske)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR