Glas Javnosti

VIMBLDON UZ PUBLIKU: Na početku uz samo polovinu kapaciteta

Tenis
Autor: Glas javnosti

Organizatori Otvorenog prvenstva Engleske saopštili su večeras da će mečevima na Vimbldonu moći da prisustvuju gledaoci, s tim što će na početku biti popunjena polovina kapaciteta, a kasnije će se to povećavati, da bi tokom finala u muškoj i ženskoj konkurenciji bila popunjena sva sedišta.

Kako su naglasili biće to prvi sportski događaj u Engleskoj od početka pandemije koronavirusa za koji će moći da se prodaju sve ulaznice, pa će finalnim mečevima prisustvovati 15.000 navijača na Centralnom terenu, preneo je BBC. Kako je britanska vlada odlučila i za utakmice nokaut faze ovogodišnjeg fudbalskog prvenstva Evrope može da se proda oko 45.000 ulaznica, što je polovina kapaciteta Vemblija. Utakmicu između Engleske i Hrvatske na Vembliju u nedelju je moglo da prati 22.500 navijača.

 

Iako je vlada danas odluku o ukidanju epidemioloških mera zbog brzog širenja indijskog soja koronavirusa odložila za 19. jun, dogovoreno je da Vimbldon i EURO butu takozvani pilot projekti, navodi Fonet.

Za sada još nije odlučeno koliko gledalaca će moći da prati trku Formule 1 za Veliku nagradu Britanije u Silverstonu 1. jula.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR