Glas Javnosti

VIMBLDON O ĐOKOVIĆU : Izneo neverovatne podatke o njegovim uspesima (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Organizatori i ljudi zaduženi za marketing konačno su se setili da Novaku Đokoviću ukažu poštovanje na društvenim mrežama.

U nekoliko ranije objavljenih promotivnih sadržaja Vimbldon je izostavio Novaka ili mu davao potpuno sporednu ulogu, što srpski teniser kao sedmostruki šampion sigurno ne zaslužuje.

Ipak, Vimbldon je nekoliko dana pred turnir odlučio da podeli pet neverovatnih podataka u vezi sa Đokovićem i njegovom dominacijom.

Naime, Novak je u seriji od 28 trijumfa zaredom na terenima Ol Ingland kluba –od 2. jula 2018. i meča sa Tenisom Sandgrenom pa sve do trijumfa nad Nikom Kirjosom 27. juna u finalu prošle godine.

Poslednji poraz doživeo je 2016. u trećem kolu od Sema Kverija, dok je godinu dana kasnije predao meč Tomašu Berdihu u četvrtfinalu.

Novak na Vimbldonu ima 86 pobeda u karijeri, više nego svi ostali igrači iz Top 20 zajedno (85).

Đoković za neuspeh na Centralnom terenu ne zna od 2013. i finala protiv Endija Marija.

I za kraj, spomenute su Novakove četiri uzastopne titule, a samo mu još jedna fali da stigne Rodžera Federera, koji je rekorder sa osam trofeja na Vimbldonu.

Uz svaki rekord išla je i posebna Novakova slika, pa je Vimbldon konačno pokazao poštovanje za najboljeg tenisera u istoriji.

Ovogodišnje izdanje Vimbldona na programu je od 3. do 16. jula, a Novak će imati priliku da se vrati na prvo mesto na svetu i osvoji 24. grend slem trofej.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR