Glas Javnosti

VIMBLDON MENJA PRAVILA ZBOG NADALA: Ekspresno su ovo uradili kako se slične situacije ne bi ponavljale u budućnosti

Tenis
Autor: Glas javnosti

Britanski grend slem bi mogao da vrati "laki luzer" pravilo nakon situacije sa Nadalom.

Španski teniser je odustao od takmičenja na Vimbldonu pred polufinale, pošto je povredio trbušni mišić i situacija mu se drastično pogoršala u četvrtfinalu protiv Tejlora Frica.

Nik Kirjos je napravio uspeh karijere plasmanom u finale grend slema, Vimbldona, ali tako što neće ni igrati polufinale u kom je trebalo da mu rival bude Nadal. Teniska javnost se uzburkala zbog čitave situacije, a kako igra ne bi trpela, mnogi su stava da stvari moraju da se menjaju.

Rukovodstvo Vimbldona je pod velikim pritiskom da više nikome ne dopusti da prođe dalje bez borbe.

Stvari su otišle i dalje od samog pritiska, "Dejli Mejl" javlja kako će uskoro biti razmatrano o povratku "laki luzer" pravila već na Vimbldonu 2023. Direktan uzrok je situacija sa Nadalom, a i kako bi se slične izbegle u budućnosti.

Kako je dan pre meča Nadal odustao od takmičenja, da je pravilo "laki luzera" aktuelno Tejlor Fric bi bio rival Kirjosu u meču za finale Vimbldona mada je izgubio.

- Dešava se retko, ali treba razmisliti o tome. Kada teniser kasno odustane od grend smela ili pre velikog finala, poraženi protivnik bi trebalo da dobije šansu da igra, poručio je Kristofer Klari, reporter "Njujork Tajmsa".

- Žao mi je Tejlora Frica. Treba da se vrati pravilo o "laki luzeru", dodao je bivši teniser Pam Šriver.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR