Glas Javnosti

UŽASAN BILANS! Rusija izgubila oko 300.000 vojnika

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je takođe navodno izgubila hiljade vojnih vozila, mornaričkih plovila i opreme od početka sukoba u Ukrajini.

Gubici ruskog vojnog osoblja u njenoj invaziji na Ukrajinu premašili su 300.000, pokazuju procene Velike Britanije koje takođe govore da je hiljade drugih napustilo bojno polje.


Džejms Hepi, državni ministar za oružane snage, otkrio je procene Velike Britanije o gubicima sa kojima se suočio predsednik Rusije  Vladimir Putin od početka rata.


„Procenjujemo da je oko 302.000 ruskog vojnog osoblja ubijeno ili ranjeno, a desetine hiljada je već dezertiralo od početka sukoba“, rekao je Džon Hili, državni sekretar za odbranu u senci. 


Procena Britanije o žrtvama slična je proceni Kijeva, u kojoj se navodi da je Rusija izgubila ukupno 313.470 vojnika u borbama do utorka.

Ove procene dolaze nakon što su dve ruske državne medijske agencije povukle izveštaje o vojnim operacijama. Agencije – TASS i RIA Novosti – saopštile su da je rusko Ministarstvo odbrane najavilo premeštanje trupa na neodređene „povoljnije pozicije“ istočno od reke Dnjepar.


Potencijalno značajni bilteni bili su dostupni oko 10 minuta, nakon čega su ih dve državne novinske kuće povukle bez ikakvih naznaka. 


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR