Glas Javnosti

Otkriven lanac prostitucije u Grčkoj: Majka uhvatila ćerku (15) sa mnogo para, pa posumnjala

Svet
Autor: Glas javnosti

Majka devojčice počela da istražuje i saznala da je njena ćerka uvučena u stravičan lanac prostitucije

Grčka policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su vrbovali maloletne devojčice i uvukli ih u lanac prostitucije. Privedene su dve žene stare 25 i 31 godinu, i muškarac (55).

Sve je otkriveno nakon što je majka jedne od žrtava primetila da njena ćerka, koja ima svega 15 godina, odjednom "pliva u novcu".

Kada je počela da istražuje kako joj ćerka dolazi do novca, otkrila je jezivu istinu, a potom je odlučila sve da prijavi policiji.

"To što je ova majka uradila je veoma hrabro, s obzirom na to da je primala stravične pretnje da će joj nauditi ako nešto otkrije", rekao je izvor iz istrage.


Policija je dve devojke zadržala u pritvoru, dok je muškarac (55), koji se tereti da je imao odnose sa maloletnicama, pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 5.000 evra.

Prema istrazi, izvesna Lorela, koja ima malog sina, 34-godišnji muškarac i 25-godišnja Elena su "pecali" maloletnice i, koristeći kao mamac luksuzan život koji su vodili, terali ih na prostituciju.

Među njihovim žrtvama su i 17-godišnjakinja i 15-godišnjakinja, a vlasti procenjuju da ima mnogo više devojaka koje su upale u zamku.

"Videla sam taj novac, klubove, devojke pune para i rekla sam: Hajde da i ja tako radim", ispričala je 17-godišnja žrtva.

Iako je prvo negirala da je Lorela umešana u lanac prostitucije, ubrzo je priznala da su joj pretili da nikako ne sme da govori o Lorelinoj ulozi u zločinu.


Prema svedočenju žrtava, ona je pronalazila klijente na jednoj društvenoj mreži. To su uglavnom bili stariji, finansijski dobro situairani muškarci.

Lorela je potom devojčicama obećavala velike količine novca ako spavaju sa "matorcima, koji su dobro plaćali da osete mlado meso".

Devojčicu, čija majka je razotkrila lanac prostitucije, vrbovala je 2022. godine i stalno joj obećavala klijente koji "vrhunski plaćaju".

U akciji je uhapšen još jedan muškarac (34), koji je devojčicama naredio da moraju da privuku klijente. Tada je organizovao fotografisanje, gde su devojčice pozirale u donjem vešu, a njihove fotografije su potom postavljene na internet i "privukle" su najmanje deset klijenata, sa kojima su se devojčice potom sastajale po hotelima u centru Atine.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR