Glas Javnosti

Dizni pobeđuje: Da li će ga akcionari nadvladati?

Svet
Autor: Glas javnosti

Izvori su upozorili da uvek postoji mogućnost da neki akcionari promene svoj glas

Valt Disni obezbedio je dovoljno glasova akcionara da pobedi izazov protiv svog odbora koji je postavio hedž fond Nelsona Peltza "Trian Fund Management", rekli su u utorak ljudi upoznati sa tim. Od utorka uveče je dato dovoljno glasova da se Diznijevi direktori odbora bezbedno stave ispred dva Trianova izazivača, Pelca i bivšeg Diznijevog finansijskog direktora Džeja Rasula, rekli su izvori.

Blackvells Capital, još jedan hedž fond koji je nominovao tri kandidata za direktora odbora u Dizniju, takođe je bio neuspešan u svom pokušaju, rekli su izvori.

Rezultat ovogodišnje borbe odbora biće objavljen na Diznijevom godišnjem sastanku akcionara u sredu, a izvori su upozorili da uvek postoji mogućnost da neki akcionari promene svoj glas. Oni su tražili anonimnost pre zvaničnog saopštenja.


Trian će možda i dalje moći da ostvari finansijsku pobedu u Dizniju, s obzirom na to da su akcije kompanije porasle za skoro 50% od početka oktobra kada je Pelc rekao da planira nove mere. Tokom poslednjih nekoliko meseci, Disni je predstavio niz promena u nastojanju da povrati poverenje investitora, uključujući veliku investiciju u "Fortnite" proizvođača Epic Games i planira da pokrene ESPN servis za striming 2025.

On je takođe osvežio svoju tablu sa dva nova člana. Istraživači u Škotskoj okreću se poslasticama za žvakanje i drugim recikliranim materijalima u nadi da će umanjiti veliki problem plastičnog otpada.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR