Glas Javnosti

Novak nominovan za najprestižniju nagradu u sportu

Sport
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nastavlja svoj izuzetan niz uspeha i van terena, te je sada nominovan za prestižnu Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini.

Đoković je ove sezone dosegnuo polufinale Australian Opena, ali je nakon toga odlučio da napravi kratku pauzu do nadolazećeg turnira u Indijan Velsu.

Razlog za odmor leži u neznatnom problemu sa zglobom koji želi adekvatno da sanira pre nastavka teniske sezone.


Tokom protekle godine, Đoković je zabeležio impresivan niz uspeha, osvajajući tri Grend slema i završni masters turnir. Njegov uspeh nije prošao neprimećeno, te je sada deo odabrane grupe sportista nominovane za prestižnu Laureus nagradu, koja prepoznaje izuzetna dostignuća u sportskom svetu.

U konkurenciji za ovo priznanje su i napadač Mančester Sitija, Erling Haland, šampion Formule 1, Maks Ferštapen, atletičari Armand Duplantis i Noa Lajls, kao i dobitnik Zlatne lopte, Leo Mesi.

Mesi je poslednji osvojio ovu nagradu za 2022. godinu, dok je Novak Đoković već četiri puta stajao na pobedničkom postolju Laureus ceremonije.

Očekuje se da će teniser u narednim nedeljama potpuno oporaviti zglob i spreman se vratiti teniskom terenu na turniru u Indijan Velsu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR