Glas Javnosti

NAŠI ASOVI DANAS IGRAJU ISTORIJSKE MEČEVE: Košarkaši za svetsko ZLATO, Nole za titulu na US OPENU! IDEEEEMOOOOO!

Sport
Autor: Glas javnosti

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14.40 po srednjeevropskom vremenu igra protiv slekcije Nemačke finale Svetskog prvenstva u Manili.

Bez pompe i prevelikih očekivanja Orlovi su ispraćeni na Daleki istok. Ruku na srce, nakon brojnih otkaza velikih zvezda naše reprezentacije javnost je većinski unapred prežalila sastav koji je otišao u Manilu. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo euforija rasla i ljudi su počeli da veruju da ovaj tim može da napravi nešto veliko. I zaista, ovi čudesni momci uspeli su da naprave nešto što ni najveći optimisti nisu očekivali od njih - dogurali su do velikog finala Mundobasketa i pokazali da je Srbija zaista zemlja košarke i da se kao takva nikada ne sme potceniti!

"Mi smo uvek Srbija. Zapamtite! Kakav god tim da dođe" izgovorio je sa suzama u očima Aleksa Avramović nakon plasmana u finale Svetskog prvenstva i stavio do znanja svima koji su unapred otpisali naše košarkaše da su se grdno prevarili.



Pred start turnira nisu se rasipali obećanjima. Verovali su jedni u druge, u svoju snagu, kvalitet i naporan rad koji su uložili. Za kratko vreme stekli su međusobno poverenje i postali pravi tim koji je napredovao i rastao iz meča u meč. Njihova srčanost, zalaganje i borbenost nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Pokazali su karakter i duh zajedništva i dokazali da Pešićeva rečenica "Svi za jednog, jedan za SVI" nije obična fraza - da ovaj tim zaista odlikuje taj moto.

Ovi momci su najlepši dar za Srbiju! Postali su sinonim za jedinstvo - izgaraju jedan za drugoga na terenu i van njega, nema podela i klanova, dišu kao jedan i drže se zajedno bez obzira na sve i zato su sada tu gde jesu.

Kakav god da bude ishod danas, oni su naši šampioni, heroji Srbije i istinski ponos ove zemlje. Srebro, kome se malo ko nadao, već je u džepu, ali ova veličanstvena grupa momaka se time ne zadovoljava. Sam kraj ove nestvarne bajke u Manili žele da ispišu zlatnim slovima.

Verujemo da će uspeti, zaslužili su!

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković od 22 časa po srpskom vremenu igraće u finalu Ju Es opena protiv Rusa Danila Medvedeva.

Biće ovo repriza finala iz 2021. godine.

Đoković igra deseto finale Ju Es opena i za zvanje najstarijeg pobednika u Open eri (od 1968), jer bi s 36 godina bio za godinu stariji osvajač od Australijanca Kena Rouzvela 1970.

Prvi je teniski profesionalac koji je po najmanje deset puta vodio bitku za tron na dva turnira za grend slem, ali je u Njujorku imao manje uspeha nego na Australijan openu gde nijednom nije poklekao. Na stadionu "Artur Eš" je poražen u šest odlučujućih utakmica.

Ovo je treća godina da je finalista na sva četiri takmičenja "velike četvorke" (isto i švajcarski as Rodžer Federer 2006, 2007. i 2009). Rolan Garos mu je izmakao 2015, Ju Es open 2021, a Vimbldon nedavno.

Četrnaesti međusobni duel Đokovića, rekordera s 23 grend slem krune, i Medvedeva (naš teniser vodi 9:5), možete da gledate na prvom kanalu Evrosporta.

IGRAJU I ODBOJKAŠI I FUDBALERI

Od završetka košarke do početka odbojke biće malo vremena za odmor. Jer, odbojkaši od 18 časova u Bariju igraju protiv Češke utakmicu osmine finala na Evropskom prvenstvu.

Trajanje odbojkaškog meča je neodređena vremenska kategorija, ali ne sumnjamo da će se završiti na vreme da možete da se pripremite za utakmicu fudbalera.

Jasno je da je fudbal posebna kategorija i da fudbaleri privlače veliku pažnju, bez obzira na rezultate koje prave. Verujemo u Piksija i njegove igrače da od 20.45 u Kaunasu mogu do tri boda protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR