Glas Javnosti

POČINJE ISELJENJE PORODICE PAVLOVIĆ: Trudnica uplakana, zamenik izvršitelja i vatrogasci stigli! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Počinje iseljenje porodice Pavlović

Za danas je zakazano iseljenje porodice Pavlović u ulici Gospodra Vučića na Vračaru.

Kako smo ranije pisali, porodica je stan uredno kupila od prethodnog vlasnika još 2013. godine, a onda im je u januaru ove godine na vrata pokucao javni izvršitelj sa obaveštenjem da je njihov stan prodat na javnoj licitaciji.

O svemu tome oni nisu bili obavešteni, a kako je Ivona Pavlović ispričala za Espreso, priznaju svoju krivicu i neodgovornost što kad je trebalo, nisu upisani stan u katastru. 

Naša ekipa nalazi se na licu mesta i kako javlja naš reporter, porodica Pavlović je zahvalna ljudima koji su došli da ih podrže i navode da je strah prisutan, ali se nadaju da neće biti iseljeni.

Ivona i njen suprug imaju sina koji će uskoro napuniti dve godine. Drugo dete je na putu i sve ovo Ivonu jako potresa. I današnja situacija joj veoma teško pada i nije mogla da zadrži suze.

Porodica Pavlović
foto: društvene mreže

Kako je i najavljeno, iz kancelarije javnog izvršitelja Nemanje Protića stigao je njegov zamenik.

Porodica Pavlović
foto: društvene mreže

Policija još uvek nije došla. Ali je iz nekog razloga na adresu stiglo i vatrogasno vozilo.

Kako javlja naš reporter, vatrogasci su parkirali vozilo i sada stoje u društvu zamenika javnog izvršitelja.

Porodica Pavlović
foto: društvene mreže

Na pitanje naše novinarke da li će iseljenje biti izvršeno danas, zamenik javnog izvršitelja je samo kratko odgovorio:

- Sami ćete videti šta će biti.

Prema dosadašnjim informacijama, suđenje bi trebalo da bude završeno u septembru ove godine, ali javni izvršitelj ne dozvoljava da oni u svom stanu ostanu do konačne presude pozivajući se na odrebe Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Mi smo ranije kontaktirali iz Nemanju Protića, javnog izvršitelja koji se bavi ovim slučajem i pitali zašto porodica ne može da ostane u stanu dok se postupak na sudu ne završi, konkretan odgovor nismo dobili, ali ga prenosimo u celosti:

- Postupak izvršenja u ovom predmetu (II 265/22 i II 268/22) odlagan je više puta na predlog trećeg lica (držaoca nepokretnosti) koji je predlog za odlaganje podnosio lično, u kancelariji javnog izvršitelja. U predlozima je navodio da će predmetnu nepokretnost dobrovoljno isprazniti od lica i stvari do datuma koje je dobrovoljno predlagao u podnescima. Podnesci su dostavljani vlasniku (kupcu) nepokretnosti na izjašnjenje. Po dobijanju saglasnosti vlasnika nepokretnosti, javni izvršitelj je odlagao postupak sprovođenja izvršenja do datuma koje je treće lice predlagalo u svojim podnescima. Kako (do današnjeg dana) treće lice-držalac nepokretnosti nije dobrovoljno postupio na način koji je naveo u svojim podnescima, javni izvršitelj je zakazao novi termin sprovođenja izvršenja. Vlasnik (kupac) nepokretnosti se nije saglasnio sa ponovnim odlaganjem postupka sprovođenja izvršenja.

Napominjemo da je javni izvršitelj u ovom postupku posredovao između učesnika u postupku, neprekidno imajući u vidu okolnosti u kojima se vlasnik nepokretnosti i treće lice nalaze (činjenicu da se treće lice sa članovima porodice nalazi u predmetnoj nepokretnosti, činjenicu da vlasnik-kupac nepokretnosti mesecima ne može da se koristi pravom svojine na predmetnoj nepokretnosti itd).

Naročito ističemo činjenicu da je sud rešenjem o izvršenju odredio kao sredstvo izvršenja zabeležbu rešenja o izvršenju u javnu knjigu, utvrđivanjem vrednosti nepokretnosti, prodajom nepokretnosti i namirenjem izvršnog poverioca, dok je kao predmet izvršenja sud odredio nepokretnost koja je predmet zakazanog iseljenja. Ovde upućujemo i na odredbe Zakona o izvršenju i obezbeđenju iz čl. 5 i čl. 15, zaključio je Nemanja Protić.

Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR