Glas Javnosti

To, brate, Srbine! Saša iz Svilajnca usred Pariza čini dobro delo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Saša Ilić iz Kušiljeva kod Svilajnca, kao i mnogi drugi iz ovog kraja živi u Francuskoj, u Parizu. Otišao je, manje-više, što se kaže "trbuhom za kruhom", ali i on godinama pomaže drugima!

Već 10 godina putem svoje organizacije "Action sociale“ deli besplatne obroke beskućnicima i svima koji nisu u mogućnosti da priušte pristojan obrok.

Svake subote u 21.30, Saša i njegova porodica podele oko 300 obroka najpre na trgu Republike a zatim i na trgu Staljingrad u Parizu.

Iako za ovog skromnog čoveka malo ljudi zna, njegova dela su vredna pažnje. 

- U početku smo obroke delili autom, od mesta do mesta. Međutim, kako je sve više onih koji ne mogu sebi da obezbede obrok,utvrdili smo fiksnu lokaciju. Sada svake subote na trgu Republike i Staljingrada delimo obroke do kasno u noć. Ima nas oko 30 aktivnih članova - objašnjava osnivač Saša.


Ovu akciju vidi kao deo borbe protiv siromaštva, ali i kao podršku ljudima koji se nalaze na ivici margine.

 - Mi Balkanci smo takvi, bilo gde da smo, učinili bismo isto! Bilo to Francuska ili neka druga zemlja. Gajimo veliku empatiju prema ljudima koji su u socijalnoj krizi, saosećamo se sa siromašnima ovde - dodaje Saša.

Saša i njegova porodica nemaju nikakvu novčanu nadoknadu. Kupovinu namirnica i pripremu hrane finansiraju donacijama drugih dobronamernih ljudi, što je još dokaz solidarnosti koju pokazuju prema socijalno ugroženima.
Njegovi zemljaci u Svilajncu i Kušiljevu s oduševljenjem pričaju o njemu. 
Ovaj video sa kanala Svi Srbi u Parizu o Saši i njegovoj humanitarnoj akciji, svi su pogledali u Kušiljevu.
"Svaka čast"!"Divan čovek, zaista", "Neka ga Bog nagradi", nižu se komentari njegovih poznanika u Srbiji.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR