Glas Javnosti

ĐOKOVIĆEV NEDOSANJANI SAN: Ne želim da budem nezahvalan, ali svi znamo...

Tenis
Autor: Glas javnosti

Prvi reket sveta napašće zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpski as ne krije da bi mu olimpijsko zlato bilo kruna karijere. Đoković je na OI u Pekingu 2008. godine eliminisan u polufinalu od strane Rafaela Nadala, ali je naš teniser u borbi za odličje savladao Džejmsa Bleja i tako doneo bronzanu medalju u svoju zemlju. Četiri godine kasnije na OI u Londonu srpski teniser poražen je u borbi za treće mesto od Huana Martina Del Potra.

- To je jedan od mojih snova, naravno. Ne želim da budem nezahvalan zbog osvajanja bronze, takođe je uspeh...Igrao sam i u Londonu polufinale, izgubio, a onda i za treće mesto - prisetio se Đoković.

Na startu olimpijskog turnira u Riju 2016. godine srpski teniser ispao je već u prvom kolu, ponovo je po njega bio koban Argentinac .

- Uvek pronalazim ekstra motivaciju da dam sve od sebe prezentujući svoju zemlju. Posebno na Olimpijskim igrama, svi znamo da je to najveći sportski događaj.


Đoković je sa Srbijom pokorio planetu 2010. godine kada su naši teniseri osvojil Dejvis Kup, ali je više puta isticao da mu je zlato na OI velika želja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR