Glas Javnosti

VELIKI TENISKI SKANDAL POTRESA REGION: Igrači dobijali lažne kovid propusnice, pokrenuta hitna istraga! (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Teniski savez Mađarske pokrenuo je hitnu istragu zbog tvrdnji da su igrači i treneri dobijali lažnu kovid-19 dokumentaciju da bi mogli da putuju u inostranstvo.

Informaciju je inicijalno objavio portal 24.hu, a potom i pismo koje je poslala Katalin Marosi, koordinatorka nacionalnog tima i nekadašnja 33. igračica planete u dublu.

Ona je na leto 2021. i-mejlom igračima i njihovim roditeljima tražila podatke poput imena, matičnog broja, adrese, imena majke.
Tvrdi se da su ovi lični podaci upotrebljeni da bi se napravile lažne kovid propusnice, kako se opisuje, na sistemskom nivou.



- Potreban nam je PCR test, ali sad ovo možemo da rešimo ako mi pošaljete potrebne podatke koje prosleđujem doktoru da izda nalaz, a deca mogu da se provuku - citira se poslati mejl. 


Sumnju je podigao i Gabor Koves iz Dejvis kup tima Mađarske, koji je potpuno vakcinisan protiv korona virusa, pa mu spomenuti lažni dokument nije ni bio potreban.

" Pre Dejvis kupa u Torinu, kao neko sa punom zaštitom, tri vakcinacije, dobio sam papir koji mi nije trebao, jer sam mogao da putujem i bez njega. Samo neko ko nije bio vakcinisan je morao da ima ovaj kućni PCR test da bi ušao u zemlju. Bilo mi je čudno, jer su se radili PCR testovi na licu mesta", rekao je Koves.

Zbog toga je Mađarski teniski savez pokrenuo hitnu istragu, a kasnije je potvrđeno da je Marosi otpuštena sa svoje pozicije

Pokrenuto je i najmanje šest disciplinskih procedura protiv trenera, generalnog sekretara saveza, sportskog direktora i lekara. Međutim, krivične istrage verovatno neće biti, piše Kurir.


BONUS VIDEO: NEĐO BELI MAG: ŽIV JE MATEJ, ALI GA KRIJU



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR