Glas Javnosti

VELIČANSTVENI ĐOKOVIĆ SE UČVRSTIO NA PRVOM MESTU: Nole pokorio Pariz i stigao na dva koraka do teniske istorije!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser ikada Novak Đoković je i ovog ponedeljka na čelu ATP liste, čime je započeo svoju 398. nedelju vladavine i stigao na samo dve sedmice do novog ulaska u teniske anale.

Novak Đoković je uspeo da ove nedelje osvji novu titulu, pošto je bio najbolji na mastersu u Parizu, posle pobede u velikom finalu nad Grigorom Dimitrovim, rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).


Na taj način je Đoković zaradio novih 400 bodova na ATP listi, s obzirom da je prošle godine izgubio u finalu od Holgera Runea (2:1), tako da na novoj listi ima 11.445 bodova i ubedljivo je prvi igrač sveta.

Srbin je ovog ponedeljka započeo svoju 398. nedelju na čelu, pa ga samo još 14 dana deli od prolaska granice od 400 nedelja, čime bi dodatno ispisao stranice teniske istorije.


Za razliku od njega, Karlos Alkaras je nazadovao, pošto je poražen na samom startu turnira u Bersiju od Rusa Romana Safijulina sa 2:0. Španac na novoj ATP listi ima 170 bodova manje nego prošle sedmice, pa je trenutno na 8.455. Sledi Danil Medvedev sa 7.200 bodova, dok je sve bliži najboljoj trojci Janik Siner, koji je zaradio novih 80 bodova, uprkos povlačenju iz Pariza, pa je sada na 5.490 bodova.



Za najboljom četvorkom slede Andrej Rubljov (5.205), Stefanos Cicipas (4.435), sedmi je Kasper Rud (3.625), osmi Aleksandar Zverev (3.585), dok najboljih deset kompletiraju Tejlor Fric (3.500) i Holger Rune (3.460), koji je nazadovao tri mesta, s obzirom da je branio titulu u Bersiju

Novak blizu prvog mesta na kraju godine

Da bi godinu završio kao prvi Novaku je potreban samo jedan trijumf na Završnom mastersu u Torinu protiv tri rivala u grupi. Takođe, samo jedan poraz Alkarasa na istom mestu značio bi ostanak na tronu u 2023. godini. 



Ono što je takođe bitno je činjenica da bi Đoković tim epilogom kupio višemesečni ostanak na tronu, pošto se u decembru i januaru ne igra tenis za bodove, pored pauze.


Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR