Glas Javnosti

VAJDA: Videćemo, Đoković nije bio broj 1 kad smo počeli (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Marjan Vajda će pokušati da u narednom periodu od Aleksa Molčana napravi Top 10 igrača.

Dugogodišnji trener Novaka Đokovića ima novu, veliku tenisku misiju, ovog puta sa učenikom iz njegove zemlje, Slovačke. Vajdu su pitali kako reaguje na to što su u pojedinim srpskim medijima napisali da je postao trener "novog Đokovića", piše B92.

"Lepo je to od srpskih medija. Imam odličnu saradnju sa njima, i dopada mi se njihov pristup. Znam da sam stekao njihovu naklonost, popularisali su me i pre nego ovde u Slovačkoj, zahvalan sam im što su oduvek verovali u moj rad", rekao je Vajda za slovačke medije.
Molčan je saradnju sa Vajdom započeo na 47. mestu svetske liste.

"Aleks ima želju i ambiciju da bude najbolji. On i Novak su imali sličnu stvar, isto tako je važno da može da postane veliki igrač. Imao sam oduvek sreće da su oko mene bili ambiciozni igrači, oni koji su vredni, željni da stignu najdalje što mogu. Bez obzira da li je to Novak Đoković ili Dominik Hrbati. Oni su bili zmajevi. Ne mogu da predvidim gde će ko stići, ali verujem da ću pomoći Aleksu i njegovom timu da napreduje. Videćemo. Đoković nije bio najbolji kad smo počeli. Uz iskren i predan rad, sve je postigao", dodao je Vajda.

Uz Vajdu će biti i Karol Bek, bivši Dejvis kup reprezentativac Slovačke. On kaže da sa njim ima sličnu metodiku rada i poglede na turnire, ali i da treba vremena da se upoznaju više.

Marjana su pitali i može li sebe da zamisli kako pravi taktiku protiv Novaka, na nekom od mogućih budućih mečeva sa Molčanom.



"Uf, pa to bi bilo interesantno. Tada sva prijateljstva moraju da ostanu po strani. Ja sam profesionalac i znam šta se zahteva od mene".

Uveren je da Molčan može da dogura daleko.
"Ne volim da poredim, ali želim da ode najdalje što je mogućr. Najbolje bi bilo da uđe među deset, san svakog igrača je da osvoji grend slem i bude što je moguće bolje plasiran", dodao je Vajda.

Slovački stručnjak, koji je u karijeri osim Đokovića, trenirao i dvojicu Slovaka, Dominika Hrbatija i Karola Kučeru, kaže da je po razlazu sa Đokovićem imao nekoliko zanimljivih ponuda.

"Kada se proširila vest da nisam sa Novakom, dobio sam nekoliko telefonskih poziva. Kontaktirali su me razni predstavnici igrača, ali nije bilo specifične ponude jer sam sve smesta odbijao. Hteo sam da se opustim i organizujem svoj život. Onda se pojavila ova prilika. Zadovoljan sam, treniraću najboljeg slovačkog igrača, nisam se mnogo premišljao. Neke ponude su zvučale interesantno, mogao sam odmah da ih prihvatim. Nema smisla sada pričati o tome, jer verovatno bih im odgovorio negativno i zatražio malo vremena. Nemamo mnogo top igrača, impresivno je što je Aleks još mlad i ima šansu da napreduje".

Iskusni 57-godišnji stručnjak je dugo godina bio uz svetskog igrača broj jedan i moći će novom učeniku da prenese dragocena iskustva.

"Ne znam koliko mi je mentalne snage ostalo posle Novaka, ali pokušaću. Biću ipak u stanju da savetujem Aleksa o različitim taktikama raznih protivnika. Poznajem mnogo igrača. Sada ću moći da idem kući posle turnira. Biti sa Novakom je bilo izazovno, u početku smo stalno bili zajedno, trenirali van Slovačke. Ovo će me smiriti, imaću vremena za porodicu".
Vajda je rekao da je, nedavno u Beogradu, na Serbia openu, dao zanimljiv predlog Novakovom treneru Goranu Ivaniševiću.

"Već sam rekao Ivaniševiću da zajedno treniramo u Parizu. Da se spremamo. Ipak, ne znam hoće li se to ostvariti. Dešnjaci imaju problem da igraju protiv levorukih, vole dešnjake. Ako Novak na Rolan Garosu bude trenirao sa levorukim Nadalom, onda i Molčan ima šanse. U svakom slučaju, pokušaćemo", obećao je Marjan.

Otkrio je Marjan i to da nedavno u Beogradu, nije rekao Novaku da će trenirati Molčana.

"Nisam mu rekao za Molčana, pomenuo sam to Goranu. I da ću uskoro stići u Rim sa zvezdom u usponu iz Slovačke. To je svakako stiglo i do Novaka".

Na kraju, pitali su ga i da li će reagovati ako mu Novak ikada zatraži savet ubuduće.

"Naravno. Ostali smo prijatelji. Ako bude tražio savet, dobiće ga", zaključio je Vajda, prenosi B92.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR