Glas Javnosti

GOTOVO JE, SUD ODLUČIO DA NOVAK MORA DA NAPUSTI AUSTRALIJU, NEMA PRAVO ŽALBE, NEĆE BRANITI TITULU!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Federalni sud Australije doneo je konačnu odluku oko nastupa Novaka Đokovića na Australijan openu. Žalba Novaka Đokovića nije prihvaćena i on će morati da napusti zemlju!

Novak izgubio!

Sud odlučio – Đoković mora da napusti Australiju i neće igrati na Australijan openu!

Nema pravo na žalbu!

Glas javnosti uživo će pratiti ovo suđenje, koje bi moglo i da potraje. U tom slučaju iznošenje dokaza moglo bi da traje i nekoliko sati.

Ipak, većina poštovaoca srpskog tenisera nada se da će postupak trajati što kraće te da će odluka i ovoga puti biti u korist srpskog tenisera.

Ovde možete otvoriti LINK NA KOJEM JE U TOKU DIREKTAN PRENOS SUĐENJA>.

ČINJENICE:
-Suđenje počinje u 23.15 po srpskom vremenu (9:15 po lokalnom).

-Tročlano sudsko veće sudiće u Novakovom slučaju. Suđenje će voditi vrhovni sudija Džejms Alsop, a pomagaće mu Entoni Besanko i Dejvid OKalahan.

-Dokumentacija u slučaju Đokovića ima 268 stranica.

-Ministarstvo zdravlja Australije je poručilo da Đoković nije opasnost po stanovnike, za šta ga tereti ministar Aleks Hok.

-Alijansa advokata Australije stala je na stranu Novaka Đokovića u njegovoj borbi da ostane i takmiči se na Australijan openu.

-Australijan open počinje 17. januara, a Novak ukoliko bude igrao u 1. kolu za rivala će imati zemljaka Miomira Kecmanovića.

Sud se povukao da veća o odluci

Sud se povukao da razmotri argumente. Kako je glavni sudija rekao, nada se da će kasno popodne moći da obavesti obe strane o daljem toku i da li će odluka biti doneta u toku današnjeg dana ili možda sutra.

Sud je nastavio sa suđenjem nakon sat vremena pauze

Nakon što je sudijsko veće upitalo tužioca koliko još planira da iznosi svoje teze, odlučili su da pre nastavka odrede pauzu u trjanju od sat vremena. Sud je ispoštovao ovu odluku te je nastavio sa sprovođenjem postupka.

Novak neće svedočiti?

Kako prenose mediji u Australiji, Novak Đoković se neće pojavljivati niti svedočiti na ovom suđenju. Ostaje da vidimo da li će zaista biti tako.

Zaključak Novakovog pravnog tima

Zastupnik Vud je u zaključku ukazao na kontradikciju u tome što ministar Houk nije pitao Đokovića za njegov trenutni stav o vakcinaciji, uprkos tome što je tvrdio "da teniser ima dobro poznato mišljenje o vakcini".

Ministar Houk se umesto toga oslanjao na stari tekst BBC-ja, objavljen pre nego što je napravljena bilo koja vakcina za kovid-19, kako bi "dokazao" da je Novak protiv vakcinacije.

"Oslanjanje na stari članak je potpuno van konteksta", zaključio je Vud i time završio izlaganje koje je trajalo više od sat i po vremena.

U međuvremenu dok traje odluka, ispred suda Novakovi fanove s nestrpljenjem iščekuju ishod ročišta. 

Većina australijanaca protiv Novaka

Grafikon ankete portala "Te Age" pokazuje dominantan sentiment Australijanaca koji glasi: Proterajte Novaka Đokovića.

U međuvremenu, federalni sud još uvek nije priveo kraju uvodne reči pa se očekuje da će odluka biti donesena rano ujutro po centralnoevropskom vremenu.

Do tada sve većio broj Novakovih pristalica u navijačkom raspoloženju ispred suda poziva organe vlasti da odluče u njegovu korist.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Seka u 16.01.2022 10:07:08 h
     0 

Nepravda! Potpuno politička odluka da naš Novak bude deportovan, kako bi ga sprečili da osvoji desetu titulu na Australijan openu i 21. grend slem. Sram ih bilo!