Glas Javnosti

GENIJALAC! ON JE NAJVEĆI SVIH VREMENA! Novak osvojio Vimbldon i 20. Gren slem trofej! Nadal i Federer ovo nikako nisu hteli! (VIDEO + FOTO)

Tenis
Autor: (Glas javnosti)

Prvi teniser planete pobedio Italijana Matea Beretinija u finalu 3:1 i stigao Španca i Švajcarca po broju najvećih trofeja.

Novak Đoković osvojio je Vimbldon po šesti put! U finalu je pobedio Italijana Matea Beretinija rezultatom 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:4, 6:3).

Imao je Novak set loptu u prvom setu, vodio je 5:2, ali ga je na kraju izgubio u taj-brejku. Drugi set počinje brejkom Đokovića. Igra mnogo bolje, pravi novi brejk i vodi s 4:0, da bi Beretini vratio oba brejka. Ipak, drugi set Novak dobija sa 6:4.

U trećem setu, Novak pravi brejk i vodi s 2:1, na kraju ga dobija sa 6:4. U četvrtom setu, Novak pravi brejk za 4:3, koristi treću meč loptu i dobija set sa 6:3 - za pobedu i šestu titulu na Vimbdonu!

Prvi i deveti najbolji teniser sveta - od sutra će Beretini biti osmi - do sada su se sastajali samo dva puta, i oba puta bolji je bio Đoković.

Do finala, Novak je izgubio samo jedan set, pobedivši: Drejpera, Andersona, Kudlu, Garina, Fučovića i Šapovalova.

Novaku Đokoviću ovo je 20. grend slem titula, koliko ih imaju i Rodžer Federer i Rafael Nadal!

6:3 KRAAAAAAAAAAJ! NOVAK JE TENISKI BESMRTNIK!

5:3 Potvrdi Novače brejk! Poveo je Beretini, a onda Novak stiže do 30:15. Užasan bekhend 30:30. Pogađa dijagonalu, ugao sami terena 40:30. Još samo jedan gem!!!!!

4:3 BREEEEEEEEEEEJK!!! Ovo je korak ka istoriji, korak ka 20. Gren slem trofeju Novaka Đokovića. Italijan je na konopcima, sada treba potvrditi brejk i doći na korak od pobede.

3:3 Zapretio je Italijan, stigao do 0:30, a onda Novak prvo smanjio, pa NEVIĐENIM POENOM kojim je digao stadion na noge (sve je stigao i na kraju poentirao) stigao do izjednačenja, prednosti, pa pa onda i gema!

2:3 Stiže do 30:0 Beretini, pa onda greši. Super servisom stiže do vođstva.

2:2 Odličan drugi servis 15:0. Gde je jedan tu je i drugi poen 30:0. Novi poen, bravo Novače, tri gem lopte. E sad je pogrešio na mreži. Nije dovoljno savio kolena da bi prišao lopti 15:40. Gromovit servis. Idemo dalje...

1:2 Beretini servira i odličnim servisima prvo stiže do dve gem lopte, a onda i do drugog poena u četvrtom setu.

1:1 Prednost za Novaka. Posle izjednačenja odličan poen. Srpski as ima 30:15, pa opet izjednačenje. Na kraju ipak gem za svetskog broja 1.

0:1 Beretini servira na početku ovog seta i brzo stiže do dve gem lopte. Novak se ne da, smanjuje...Ipak gem dobija Italijan.

ČETVRTI SET

6:4 Dve greške i dva poena za Novaka, još dva koraka do drugog seta. Poen za Italijana, pa onda rizik koji samo najbolji na svetusebi može da priušti i da dobije poen. AUT!!! NOVAK VODI 2:1 U FINALU!

5:4  Beretini servira za opstanak. Izjednačenje, pa prednost za italijanskog tenisera. Rival ima dve gem lopte. Dobija gem. Novak je na potezu.

5:3 Dve gem lopte ima Đoković. Prvu ne koristi. Ovo je mnogo važan gem, ali drugu... Korača Nole ka osvajanju svog drugog seta. 

4:3 Smanjuje Beretini. Novak ima servis.

4:2 Čupav gem za Novaka! Dve brejk lopte ima Italijan i isto toliko šansi da vrati izgubljeni gem. Prvu nije iskoristio. Ljut je Novak! "Ne čujem vas", kaže publici i odmah stiže "Nole, Nole" sa tribina. Prednost Đoković. 

3:2 Rastrčao se Italijan po terenu i ekspresno stigao do 40:0. smanjuje Novak, ali Beretini dobija gem.

3:1 Treba potvrditi brejk. Italijan stiže do prednosti. Izjednačenje. Kakav servis 30:15. Aut je! 40:15! Smanjuje Mateo. Novak krenuo na mrežu, Beretini iz forhenda pogodio liniju. Izjednačenje. Novak istrčava na mrežu. Prednost. Potvrda brejka! To, bre!

2:1 Da li je ovo najava brejka. Novak tera Beretinija na greške. Sada je 0:30. Štetaaaaa! Aut! 15:30. Evo ga! Nestvaran poen Novaka Đokovića. Brejk lopta! Stiže Đoković do prvog brejka u trećem setu.

1:1 Vraća Đoković skoro pa istom merom, ne računamo asove. Tri gem lopte na brzaka. I izjednačenje. 

0:1 Počinje treću deonicu Beretini sa dva poena posle dva asa i još jednim vinerom. Tri gem lopte. Jeste. Ovo je bio impresivan gem.

TREĆI SET

6:4 To majstore!!!! Dobio je Novak odlučujući gem i izjednačio u setovima

5:4 U ovaj gem ušao je Nole maksimalno motivisan. Koliko samo slajs udaraca i Đoković stiže do tri set lopte. Spasao je sve to Beretini i sa pet uzastopnih poena smanjuje rezultat.

5:3 Novak servira za izjednačenje u setovima. Italijan ima dve brejk lopte. Okej, ovog puta ne boli. Sada je jedna manje. Drop šot je odigrao Nole, ovaj nije mogao da se stigne. Strašan ritern Italijana BREJK!

Hrvatica Marija Čičak je, kao što smo rekli u najavi prva žena u istoriji koja sudi finale Vimbldona.

5:2 Beretini uzvraća sa gemom bez izgubljenog poena. Ali kakav poen za publiku na kraju!!!

5:1 Novak melje li melje. Ekspresno je stigao na korak od drugog seta...

4:1 Ne staje Nole, ali 6. as Beretinija 15:15. Poen na mreži 30:15. Izjednačenje, pa greška Novaka 40:30. Prva neiznuđena greška u setu. Prvi gem za Beretinija u setu.

4:0 Novak je u petoj brzini. Odmah stiže do 40:0. Linijaaaaa, za minut i 8 sekundi potvrdio je drugi brejk.

3:0 Prednost za Beretinija, a onda nekontrolisano šalje loptu u aut. Izjednačenje. Prednost za rivala, a onda dupla servis greška, pa novi kiks. Još jedna brejk lopta za Novaka. Izjednačenje! Strašan poen, kakav bekend. Brejk loptu broj 2 spasava Italijan. Treća šansa za brejk! I koristi je Đoković! Novi brejk!

2:0 Nastavlja Nole u pravom ritmu. Odmah stiže do 40:0, na kratko uzvraća Italijan, a onda Nole potvrđuje brejk. Bravo, majstoreee! 

1:0 Beretini je nastavio tamo gde je stao u prvom setu. Lomi Novaka, brzo je stigao do 40:15, ali gem još traje 40:30. Izjednačenje. Vraća se Nole, brejk lopta! BREEEEEJK! 

DRUGI SET

Beretini vodi 1:0. Prednost je udvostručio, Novak šalje loptu u aut. Steže pesnicu Italijan, Novaka nema na terenu, 3:0. Prvi poen za srpskog asa. Odnah i drugi. Gromovit servis. 3:2 za "žabara". Novak mini brejk, greši rival, posle 0:3 sada je 3:3. Odličan servis, kratak ritern i poen za Beretinija. Napao je bekhendom Italjan, iznenadio Novaka sada je 5:3. Prejak udarac. Lopta je u autu 5:4. Odličan drop šot, ali nje Beretini imao odgovor 6:4, dve set lopte za italijanskog tenisera. Strašan servis, 7:4 Beretini je osvojio prvi set posle taj brejka. 

TAJ-BREJK

6:6 Smeč Italijana za 15:0. Kiks devetog tenisera sveta, pa još jedan. AUT. 15:30. Odličnim servisom izvadio se  Italijan. Blizu smo taj brejka. Novak ne misli tako: Đus. Liniju je pogodio. Liniju! Prednost Beretini! Gledaćemo taj-brejk.

6:5 Novak maksimalno skraćuje poene i za tren oka je 40:0 i dobio je gem.

5:5 Servirao je Beretini za ostanak u setu i ostao je. Preživeo. Na Novaka je utisao, vidi se, brejk u prethodnom gemu.

5:4 Greši Nole, ali uzvraća kada je najvažnije 30:15. Beretini traži čelendž, prvi u meču, "ubo je". Izjednačenje, umesto dve set lopte. sad brejk lopta za Italijana. Uh, odličnoooo! Pogodio je Nole sam ćošak terena, đus. Nova brejk lopta. Šta je vratio Beretini. umesto seta, brejk Italijana.

5:3 Mateo Beretini uglavnom ne greši ovako, ali dogodi se. Novak ima prednost. Odmah izjednačenje. Đoković je nadmudrio rivala na mreži 15:30. Novo izjednačenje. Drugi as. Kakav drugi servis 40:30. Videli smo dva đusa, kome će gem. Nole ima set loptu! Vadi se Italijan, pa stiže do prednosti. Novo izjednačenje. Prednost za protivnika, Novi đus, pa as. Opet izjednačenje. Servira razorno "žabar". Strašan ritern Novaka. Gem kome se dugo nije nazirao kraj na kraju je ipak dobio Beretini. Nole servira za set.

Foto: Printscreen, RTS

I Tom Kruz gleda Novaka. Od VIP faca tu su i Kejt Midlton, Dejvid Bekam i mnogi...

5:2 Uz malo sreće i pomoć mreže 15:0. Prednost je duplirana 30:0, a onda servis volej za tri gem lopte. Seriju od devet osvojenij poena na svoj servis Đoković prekida. Lopta je u autu. Odličan servis, dobar gem. Još jedan do seta.

4:2 Došao je k sebi italijanski teniser, vodi 40:15, ali i greši, Novak smanjuje, ali na kraju, ipak smanjuje Novakovu prednost.

4:1 Ekspresno Nole potvrđuje brejk. Serija kikseva Italijana i dobrih udaraca Đokovića.

3:1 Servisom Beretini dolazi do prednosti. Novak izjednačuje. I Italijanu se stegla ruka i pogađa mrežu 15:30. Izjednačenje. Sjajan poen, Nole je bio strpljiv, izleteo na mrežu, a rival lobom šalje lopticu u aut. Brejk lopta! Spasio se Beretini servisom. Izjednačenje. Nova brejk lopta. I EVO GA! BREJK! Dobar bekhend Italijana, međutim uzvratio je Nole! Bravo! Idemoooo!

2:1 Đoković je i dalje nervozan na početku, protivnik to koristi. Međutim, ne da mu Nole da se razmahne. Posle 0:30 Izjednačenje. i nova dva poena srpskog asa za novo vođstvo.

1:1 Strašan servis Beretinija 15:0. Kiks Noleta već je 30:0. Međutim Đoković vraća servis i smanjuje, a odmah i izjednačuje 30:30. Smeč italijanskog tenisera 40:30. Još jednim strašnim servisom deveti reket sveta stiže do izjednačenja.

1:0 Počelo je veliko finale. Servira Novak. Dvostruka servis greška na startu 0:15. Uzvraća munjevito Đoković servisom 123 km na sat. Nova greška Đokovića iz forhenda, pa uzvraća iz bekhenda Italijan 30:30. Novak je nervozan, prva brejk lopta za rivala. Moćan servis izjednačenje. Još jedan super servis. Prednost za našeg asa, međutim ponovo greši Nole. Nova prednost i konačno - prvi grem za kralja svetskog tenisa.  

PRVI SET

Obojica tenisera su ušli na teren, sledi zagrevanje, pa veliko finale.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos finala Vimbldona Đoković – Beretini na portalu Glasa javnosti

Zanimljivo, Beretinijev uzlet krenuo je u Beogradu, na turniru Srbija Open koji je osvojio pobedivši u finalu Rusa Karaceva 2:1. Novak i Mateo mogli su da se sastanu i u finalu beogradskog turnira, ali srpski teniser je ispao u polufinalu posle poraza od Karaceva.

Poslednji meč Đoković i Beretini odigrali su ove godine u četvrtfinalu Rolan Garosa. Novak je pobedio 3:1.

Novak je ovako najavio novi istorijski duel:

"Mateo je jedan od najboljih na svetu u proteklih 12 meseci. Napreduje konstantno, forhend mu je veoma jako oružje i vidi se da igra jako dobro, dokazao se na svakoj podlozi. Finale u Madridu recimo, pa i četvrtfinale Rolan Garosa protiv mene. Trava mu više odgovara nego meni, on jako servira i to radi dobro tokom čitavog turnira, ali ja verujem u svoj ritern. mFudbal i Tenis, Mama mia Italija, fantastično! Beretini nema mnogo da izgubi protiv mene. ali zato Italija može mnogo da izgubi protiv Engleske. Nadam se da će to biti dva sjajna meča i da će Italija pobediti samo u onom meču uveče", rekao je Đoković.   

Foto: Fonet/AP

Pred veliko finale Beretini je izjavio:

„Nadam se da će navijati za mene. Biće sjajna atmosfera, u to sam siguran. Biće to moje prvo finale Vimbldona, a Italijani će u nedelju imati veoma lud dan. Mislim da smo to zaslužili – uz fudbal sada je tenis jedan od glavnih sportova u Italiji. Drago mi je što sam prvi Italijan u finalu Vimbldona, ali iskreno, bilo bi mi drago i da nisam prvi. Šalim se. U kontaktu sam sa Adrijanom Panatom, poslednjim Italijanom koji je igrao finale jednog grend slema. On mi je poslao poruku posle meča sa Feliksom Ože-Alijasimom. Bodrio me je i rekao mi da ću servirati 220 km/h. Posle početka sezone i povrede koju sam imao na ATP kupu nisam mogao da zamislim da ću biti ovde“, izjavio je deveti igrač ATP liste.

Meč će suditi Hrvatica Marija Čičak, koja će tako postati prva žena u istoriji  koja je sudila finale Vimbldona.

Deveti teniser sveta elimisao je Van De Zandskalpa, Bedenea i Ivaška sa 3:0,  a Ože Alijasima i poslednju prepreku do finala Hurkača sa 3:1.

Đoković je na putu do finala bio nemilosrdan prema rivalima. Andersona, Kudlu, Garina, Fučoviča i u polufinalu Šapovalova odjavio je bez izgubljenog seta. Sve rivale počistio je sa 3:0.

Nole će protiv italijanskog igrača igrati svoje sedmo finale na najpoznatijem svetskom turniru na travi, koji je osvajao pet puta.

Prvi teniser sveta pobedom bi osvojio 20. Gren slem trofej čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Novak Đoković danas u 15 časova igra finalni meč ovogodišnjeg Vimbldona protiv Matea Beretinija.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR