Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE: Novak osniva tenisku LIGU ŠAMPIONA, kontaktirao čak i FIFU!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji svetski teniser Novak Đoković sprema pravu senzaciju u belom sportu. Italijanski mediji rpemose da će Nole u saradnji sa FIFA napraviti tenisku Ligu šampiona!

- Đoković je otišao korak dalje i potpisao saradnju sa FIFA kako bi kreirali novo takmičenje – tenisku Superligu. To bi bio turnir na svetskom nivou, pandan fudbalskoj Ligi šampiona koja ima toliko uspeha, navode italijanski sportski portali.

-  Svetski broj jedan je već napravio novi sindikat igrača i želi da bude deo reformi u tenisu. Njegova ideja je jednostavna i komplikovana u isto vreme. Nije lako napraviti tako veliki događaj koji bi bio baš kao Liga šampiona – grupna faza, pa osmina finala, četvrtfinale, polufinale i na kraju finale na neutralnoj lokaciji.

Opisali su i kako bi to trebalo da izgleda.

- Plan je da teniseri predstavljaju određene fudbalske klubove. Recimo, Rafael Nadal bi kao navijač madridskog Reala mogao da igra za njih, Đoković je poznat kao navijač Crvene zvezde i mogao bi da igra u crveno-belom dresu. Ostaje da se vidi kako će teniski svet reagovati na ovu ideju, ali već postoje dva velika promotera – Đoković i FIFA – zaključuje se u tekstu.

Ostaje da se vidi da li će Nole uspeti da realizuje ovaj plan, i kako će sve izgledati.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR