Glas Javnosti

ONLYFANS IMAĆE OPASNU KONKURENCIJU: Maskov "X" uskoro otvara i 18+ deo?

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Društvena mreža X testira novu funkciju - zajednice koje su specijalno napravljene za sadržaj za odrasle (NSFW), prema nekim internet istraživačima.

Ovo tvrdi Danijel Buhuk sa sajta Watchful, koji analizira razvoj i performans aplikacija, i koji je pronašao funkciju u jednom od svojih istraživanja.


Pored toga, nezavisni istraživač Nima Ovdži podelio je na X mreži kako će izgledati nova opcija na stranici gde se nalaze zajednice ("Community Page").

X je, podsetimo, uveo zajednice ("Communities") 2021. godine, i one omogućavaju korisnicima da objavljuju u okviru manjih grupa, slično kao sabrediti na Redditu.


Takođe, ovo bi mogao da bude korak napred ka organizovanju sve učestalijeg seksualnog sadržaja na X-u kako su stručnjaci rekli za Tech Crunch, ova platforma je zapravo primarno mesto na kom se seksualni radnici reklamiraju.

Na Twitteru je dozvoljeno objavljivati sadržaj za odrasle, ali ne može se monetizovati. Međutim, kada bi se napravile zajednice sa ovom temom, kreatorima bi bilo mnogo lakše da dođu do svoje publike.


Iako se čini da X radi na ovoj funkciji NSFV zajednica, to ne znači da će se to ostvariti. Ubrzo nakon što je Musk preuzeo kontrolu nad platformom, obrnuti inženjeri su otkrili moguće funkcije koje bi omogućile kreatorima da monetizuju video snimke sa plaćenim zidom ili naplaćuju novac za DM.


Ovi modeli izgledali su slično funkcijama na OnlyFans, što bi mogla biti strategija za Muska da nadoknadi svoju investiciju od 44 milijarde dolara: monetizaciju „X video zapisa“.

Ali kako sada stoji, čini se da X nije spreman da preokrene svoj stav o monetizaciji sadržaja za odrasle. Čak i pre Muskovog preuzimanja, Tviter je radio na konkurentu OnlyFans, ali je odložen jer Twiter nije mogao adekvatno da otkrije sadržaj bez pristanka i seksualnu eksploataciju dece (CSE).


Ali X kaže da ublažava taj strašni problem. Prema rečima izvršne direktorke X Linde Iaccarino, platforma je 2023. suspendovala 12,4 miliona naloga zbog kršenja politike seksualne eksploatacije dece, u odnosu na 2,3 miliona uklonjenih naloga 2022.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR