Glas Javnosti

TORINSKI POHOD! Novak se mučio, pa slomio Norvežanina (FOTO, VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković pobedio je Kaspera Ruda u prvom meču na Završnom mastersu u Torinu sa 7:6 (4) i 6:2.

Kvalitetan tenis obojice i prilično jak otpor Ruda videli smo u okršaju u kom je Đoković stvarao prednost tek kad bi "ubacivao u višu brzinu“.

Problema je u njegovoj igri bilo samo dok nije pogađao prve servise, a kada su „proradili“ i riterni, Rud je ostao bez šansi. Đoković je tako pobedom krenuo po rekord po broju titula sa Završnih mastersa, koji za sada drži Rodžer Federer sa šest pehara.

Norvežanin je sve vreme igrao hrabro, forsirao je drugi servis i to je prolazilo sporadično, ali je rizikovao manje kako su riterni Novaka postajali dublji. Novak je u prvom gemu veoma loše servirao. Uzeo je prva dva poena i nagovestio da će često izlaziti napred.

Tako je uzeo prva dva poena u meču, ali je pogodio samo jedan od šest prvih servisa i Rud je u poenima uspeo da nametne svoj ritam.

Osvojio je tri uzastopna poena, došao do brejk lopte sjajnim forhendima po dijagonali 30:40, a onda vezao i četvrti poen i napravio brejk.

Đoković je u tom poslednjem poenu imao inicijativu, odigrao je dobru paralelu, ali se okliznuo i pao na udarac Ruda.

Nastavio je poen, ali je ubrzo pogrešio i Rud je poveo 1:0. Ubrzo je potvrdio brejk servis vinerom, pa se srpski as rano suočavao sa zaostatkom 0:2.

Novak je u trećem gemu počeo da pogađa prve servise i odmah se upisao na semafor, ali Rud nije popuštao do šestog gema.

Tada je napravio duplu grešku na 30:40 za Đokovića i predao mu je brejk, mada je Srbin igrao dublje i sigurnije.

To se videlo i po činjenici da su mu samo 64 sekunde bile potrebne da servisima reši sedmi gem u svoju korist i povede prvi put u meču sa 4:3.

Rud je u osmom imao tri uzastopna asa i poravnao je rezultat, samo što više nije mogao da ugrozi servis Đokovića koji je relativno lako poveo sa 5:4. Deseti gem je bio i najuzbudljiviji. U njemu je Novak došao do dve set lopte i nije ih iskoristio.

Rud se izvukao sa dva asa, iako je u poenu za drugu set loptu Novak prikazao nadljudsku odbranu i njime bi verovatno "nokautirao" većinu protivnika.

Igrači su zadržali svoje servise do kraja i prvi set je rešen u taj-brejku u kom je Novak odigrao dva izvrsna forhenda u dva poslednja poena, prenosi Nova.rs. Drugi set je počeo brejkom srpskog igrača. Posle dva uvodna poena Ruda, Đoković je nanizao seriju i terao protivnika na greške do 1:0.

Od tog trenutka je Rud bio potpuno podređen, servisi više nisu prolazili kao što je to bio slučaj do tog trenutka. Samim tim bilo je jasno da će ovaj deo igre biti daleko manje zanimljiv, a Đoković je u gotovo svim svojim gemovima rešavao pitanje pobednika servisima i na kraju je savladao Ruda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR