Glas Javnosti

TIM FAVORIZUJE FEDERERA: Bitno je i šta si sportu dao, a to nije broj titula

Tenis
Autor: Glas javnosti

Pobede i rezultati nisu dovoljni da kažu ko je najviše uticao na tenis, smatra Dominik Tim.

Kako je izjavio austrijski teniser, u izboru za najboljeg tenisera, važno je ono što je sportu dao, a što se ne meri isključivo titulama.

- Mislim li da tenis možda nema najvećeg u istoriji, kao, na primer, košarka? Da li je moguće da Novak ili Rafa budu rezultatski najuspešniji, a Rodžer najuticajniji i najznačajniji za sam sport? - postavio je pitanje, a onda je sam na njega i odgovorio:

- Da, definitivno je moguće. Bez obzira koliko će Rafa, Novak ili bilo ko drugi imati pobeda u budućnosti. Rodžer će uvek biti onaj koji je najviše uticao na tenis.



On Federerovog igranja su, kako je objasnio, svi imali korist.

- Mislim da je Federer uticao na svaki sport zbog svog karaktera, svoje posebne aure. Mislim da je podigao tenis na viši nivo i da su svi imali korist od toga. Svi treba da mu budemo zahvalni.

"Novak kao da ima 25"

U intervjjuu koji je dao, Tim je rekao da da će ipak grend slemovi odlučiti čije ime najkrupnijim slovima ostaje zapisano u istoriji.



- Po mom mišljenju, grend slem titule će biti te koje će odlučiti ko je najbolji svih vremena. To su četiri najvažnija turnira u tenisu. Svi ostali kriterijumi su OK, ali ne mogu da se porede sa slemovima. Zato mislim da će najboljeg svih vremena odlučiti broj grend slem pehara.

 Austrijanac je istakao da nije iznenađen Novakovim osvajanjem titule u Melburnu.

 - Nole i dalje izgleda kao dečak. Kao da ima 25 godina. Moramo da budemo iskreni, on je najbolji teniser sveta i zato me uopšte nije iznenadilo što je osvojio titulu.


Izvor: Tviter / Dominik Tim

On je trenutno 96. igrač na planeti, a u karijeri je osvojio jednu grend slem titulu - 2020. godine na US openu.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR