Glas Javnosti

TENISKI MARATON NA DORĆOLU: Novak "na mišiće" pobedio maestralnog Đerea, publika uživala u ISTORIJSKOM MEČU (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u osmini finala Serbia Opena Lasla Đerea nakon velike borbe i uzbudljive završnice sa 2:6, 7:6 (6), 7:6 (4).

Beogradska publika imala je prilike da po prvi put vidi Novaka i Lasla jednog protiv drugog, a srpski teniseri pružili su svima užitak i meč za pamćenje. Duel je trajao tri sata i 24 minuta, a Đoković je još jednom pokazao zašto ga nikada ne treba otpisivati.

Đere je iskoristio je Novakovu dugu pauzu i nedostatak mečeva da ga namuči i iscedi mu poslednji atom snage. Odmah na startu meča oduzeo je servis Novaku. Bez problema je potvrdio brejk, a potom je ponovo napravio probleme Novaku na servisu. Ipak, nije uspeo da se dokopa novog brejka, sve do sedmog gema prvog seta, kada je iskoristio drugu priliku i na semaforu je pisalo 5:2.


Laslo je servirao za set, najpre je propustio dve set lopte, Đoković je vezao tri poena, imao šansu za brejk, ali se Đere izvukao. Laslo je potom propustio još jednu set loptu, ali je iz četvrte uspeo da dođe do poena i vođstva u setovima. Đoković se mučio tokom celog prvog seta, izbacio je neke lake udarce u aut, dok je Laslo bio agresivan.

Početak drugo seta doneo je drugačiju sliku, Novak je zaigrao odlučnije, pa je u svoja dva servis gema dopustio samo poen rivalu. Imao je najbolji teniser sveta i tri brejk lopte, ali je Đere odigrao nekoliko sjajnih i preciznih udaraca.


Oba tenisera su potom bila sigurna u svojim servis gemovima, sve do sedmog gema kada je Đere stigao do brejk šansi. Kod prve je izbacio bekhend u aut, a potom je uputio udarac koji je uz pomoć mreže završio na Novakovoj strani. Đoković je izbacio loptu u aut u narednom poenu i činilo se da je Laslo nadomak velike pobede.

Novak je po ko zna koji put u karijeri pokazao koliko mentalnu snagu poseduje. Imao je Laslo dve gem lopte, ali je Đoković osvojio četiri poena zaredom. Najlepši udarac u tom gemu bio je Novakov volej na mreži, a na brejk loptu Laslo je poslao lopticu u mrežu za ribrejk i poravnanje na 4:4.


Bio je Laslo nadomak još jednog brejka, kada je uhvatio rivala na pogrešnoj nozi. Ipak, Novak se izvukao servis vinerom. Usledio je forhend viner, a onda i as za Novakovo vođstvo 5:4.

Uzbuđenja su viđena i pri rezultati 6:5 za Đokovića, kada je Novak propustio tri brejk i set lopte. Đere je odvažnim udarcima stigao do gema i set odveo u taj-brejk.

Tamo je viđeno pet mini-brejkova, Novak je najpre propustio dve set lopte pri rezultatu 6:4, ali je potom vezao dva poena i odveo meč u treći set.


On je otvoren Novakovim brejkom, ali je Laslo uzvratio istom metom. Đere u naredna tri gema na svoj servis nije imao poteškoća, dok se Đoković nakon dva lako osvojena gema suočio sa dve brejk lopte. Laslo je vezao tri greške u tim momentima, a Novak je vinerom na mreži poravnao na 4:4.


Đere je bez izgubljenog poena stigao do vođstva 5:4, a Novak je bio hladnokrvan u trenucima kada je servirao za opstanak u meču.

Naredni gem bio je najduži u meču, a takozvani đus viđen je osam puta. Đoković je propustio dve brejk lopte, ali je Laslo kombinacijom udaraca i drop šotom stigao do vođstva 6:5. Naredni gem nije bio problem za Novaka i taj-brejk je odlučivao pobednika.

Na početku su teniseri razmenili mini-brejkove, a Laslo je do prednosti stigao u sedmom poenu kada je Novak pogrešio na svom servisu. Đere je imao zicer na mreži, koji je promašio, a potom je napravio još jednu grešku i Novak se našao u povoljnoj poziciji pošto je sa dva servisa mogao da privede meč kraju, što je i uradio. Bilo je 7:4 u taj-brejku.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Miomira Kecmanovića, koji je sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (5), bio bolji od Australijanca Džona Milmana, piše Nova.rs.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR