Glas Javnosti

TA ŽIVOTINJA IMA VIŠE PRAVA OD OSTALIH: Bivša kosovska ministarka NAJSTRAŠNIJE isprozivala Đokovića, BURNA reakcija srpskih zvaničnika

Tenis
Autor: Glas javnosti

Vest da će Novak Đoković učestvovati na Australijan openu nisu svi dočekali sa oduševljenjem, a izjava Vljore Čitaku je posebno uzburkala javnost.

U prethovnom periodu se mnogo polemisalo o Đokovićevom učešću u Australiji, a sada kada je donesena konačna odluka, mnogi su uputili kritike na račun prvog reketa sveta.

Među mnogim negativnim komentarima, izdvojila se izjava bivše ministarke spoljnih poslova takozvanog Kosova i ambasadorke u SAD-u Vljore Čitaku koja je na svom Tviter profilu citirala deo knjige "Životinjska farma" Džordža Orvela. 

- Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih - napisala je Čitaku.

Nakon sramnog poteza,  oglasio se ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić koji je istakao da je Čitaku upotrebila školski primer govora mržnje. 

- Da li mi se čini ili je ovo školski primer etički motivisanog govora mržnje? - napisao je Đurić i uputio bivšu ministarku da pogleda Novakove mečeve.

- Ovo je tipična dehumanizacija svojstvena Vljori Čitaku za koju Srbi predstavljaju bele šetače ili životilje, ali nikada ljude dostojne ljudskih prava, što svakodnevno pokzauju prištinske vlasti. Sramotno. Gledajte životinju koja je po svemu jednaka sa vama i uživajte dok svira svoju simfoniju - napisao je Marko Đurić, a preneo rs.sputniknews.com

Ovim povodom oglasio se i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković koji je ocenio da bivša ministarka ne može da prihvati da je jedan Srbin najbolji, te ga zbog toga primitivno vređa.

- Kada ne možete da prihvatite da je Srbin najbolji, tada ga primitivno vređate. Na sve uvrede i napade, odgovor je samo jedan - šampionski! Napred Đokoviću - napisao je Petković na svom Tviter profilu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR