Glas Javnosti

SVI BI HTELI DA BUDU KAO NOLE! Evo u čemu ga kopiraju Federer, Raonić, Korne...

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković za svoju neverovatnu karijetu i pobedničku taktiku kaže da je ključ kontrola emocija i uma.

Pored neospornog talenta, Novaka je još jedna stvar izdvojila od svih ostalih na teniskom terenu - psihička stabilnost, fokus, koncentracijai preko potrebna mirnoća  u odlučujućim trenucima.

U tome mu pomažu tehnike meditacije koje godinama primenjuje.

Sve je u tvojim rukama. Da bi izvukao 100 odsto iz sebe, moraš da savladaš veštinu disanja, da se nosiš sa pritiskom i stresnim situacijama, više puta je istakao Nole. 

Zato i ne čudi što je veliki broj sportista pokušao da se ugleda na Srbina i primeni tehniku meditacije. Francuska teniserka Aliz Korne je rekla da od kako je počela da praktikuje tehniku vizuelizacije da se sve promenilo da joj je to pomoglo da se izbori sa intenzivnim stilom života koji živi kao profesionalna teniserka. Čak je i napisala i knjigu o tome u kojoj je ispričala da je upravo Đoković bio uzor koji je potakao na tu ideju.

Nije tajna da u svetu tenisa i Miloš Raonić pa i Rodžer Federer takođe praktikuju ove tehnike. 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Švajcarac je objasnio da mu je meditiranje pomoglo da dobije oštrinu, preciznost i smirenost, a posebno je bilo značajno što je zadržavao neophodnu koncentraciju u neizvesnim trenucima koje bi mnogo puta pre toga proživljavao u svojoj glavi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR