Glas Javnosti

SVET ČEKAO OVAJ ODGOVOR: Posle ispadanja od Zvereva Novaka pitali da li će igrati Australijen open

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ne vredi, nije uspeo. Novak Đokovićse neće boriti za trofej u finalu Završnog mastersa u Torinu, pošto je bolji od njega bio Aleksandar Zverev. Nemac mu nekako ne leži, pa to ti je.

Zverev je pobedio posle velike borbe sa 2:1 i tako zakazao duel sa braniocem titule Danilom Medvedevim (nedelja, 17 sati).

- Zverev je jedan od najboljih servera na svetu, što je i pokazao. Ja sam servirao dobro, takođe, ali sam loše igrao u trećem setu. Propustio sam svoju šansu da se potpuno vratim u finišu trećeg seta, ali dobro, važno je da je meč bio dobar i kvalitetan - počeo je Nole.

Na pitanje šta je odličilo u ovom meču, Novak je rekao:

- On je jedan od najboljih servera na svetu, pokazao je i ovog puta da je to činjenica. Nekoliko puta se izvukao iz problema servisom. I ja sam servirao sasvim dobro, možda sam imao samo jedan loš gem, u trećem setu. Tri greške iz forhenda, jedna neiznuđena iz bekhenda, iz zaista lake pozicije. Propustio sam priliku u tom gemu. Iako mislim da je bilo prilično izjednačeno, imao sam šanse da se vratim na 2:4 u trećem setu, opet sam promašio, predugačak forhend. Težak meč, ali sam uživao u njemu. Bila je do velika bitka, tenis visokog kvaliteta. Gurali smo jedan drugoga, kao i uvek kad igramo", dodao je Đoković.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je vezano i za Australijen open, posebno što je poznato da na prvom grend slemu u sezoni neće moći da učestvuju nevakcinisani igrači.

- Videćemo. Sačekaćemo i sve ćemo videti. Nisam razgovarao sa zvaničnicima sve do juče - istakao je Novak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR