Glas Javnosti

NADAL BLIZU OSVAJANJA 21. GREND SLEMA, BREJKOM DO VODSTVA U PETOM SETU!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rafael Nadal uspeo je da pronađe snagu i da se posle 2:0 u setovima vrati u meč, osvojivši treći i četvrti set, pa je tako Španac sada na koraj od osvajanja svoje 21. grend slem titule.

Nadal je uspeo da obrne statistiku u svoju korist pa je od početnih neiznuđenih grešaka i tek nekoliko vinera, uspeo da Rusa satera u ćošak, sve manje grešeći a sve više plasirajući loptice tako da je bilo nemoguće stići ih.

Sa druge strane, Medvedev sve češće forsira drop šotove, što može biti posledica ili umora, ili verovatnije povrede, jer je u jednom trenutku njegov fizioterapeut prišao u pomoć.

Do trećeg seta izgledalo je da Španac nema rešenje za Rusa koji je uporno vraćao svaku loptu.

Nakon prvog seta koji je Medvedev rutinski dobio sa 6:2 u gemovima, u drugom smo videli Taj brejk, koji je takođe pripao Rusu.

Međutim, Rafael Nadal uspeo je potrkaj trećeg seta da "naštimuje" reket, i jednostavno, svaku loptu pošalje tamo gde želi.

To je Špancu donelo i set koji ga je vratio u igru.

I Iako je Nadal je tokom dve nedelje turnira ponavljao „Pre dva meseca nisam znao da li ću moći da igram, a sada sam opet ovde“, Rus je sa druge strane pokazao da ima "glavu" za velike mečeve.

Nadal opet, sada ima priliku da pokaže da je zaista gotovo nedodirljiv u mečevima za pehar. Naime, Nadal je do sada igrao 28 grend slem finala, a slavio je u čak 20. Sa druge strane, Novak Đoković i Rodžer Federer imaju tri poraza više u finalnim susretima. Tako bi španski as uradio nešto što nisu ni oni, ne samo da bi došao do 21. trofeja, već bi imao i najveći procenat uspešnosti u tim mečevima za trofej, doduše pre svega zbog neverovatne dominacije koju je pokazao na šljaci.

Meč počinje u 9.30 po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO: NEĆETE VEROVATI ALI OVDE SE PERU PARE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR