Glas Javnosti

SRĐAN ĐOKOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO ZAPAD NE VOLI NOVAKA: 'Ne mogu da prihvate da je neko iz MALE SRBIJE najbolji na SVETU!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, objasnio je zašto Zapad a pogtovo aglosaksonski svet ne voli srpskog asa.

Srđan je u podkastu "Biznis priče" otvoreno govorio o Novakovoj karijeri i tom prilikom je istakao da je Zapad ne može da se pomiri sa činjenicom da je Srbin dominira u "njihovom" sportu.

 - Novak im ni sa čim ne daje razlog da ga neko ne voli. Ne da ga mrzi, neko da ga ne voli. Zamislite vi da ga neko ne voli, a on se prema svima ponaša divno - prema protivniku, skupljačima loptica, gledaocima... Nikada nikome nije rekao ružnu reč ili napravio bilo kakav ružan gest. Zašto se to dežava? Pa verovatno zato što je to buržujski sport, zato što su ga napravili Englezi, muškarci su igrali u odelima, a žene u haljinama i to je bilo za njihovu "visoku klasu. kaže Srđan i dodaje:

 -A, onda se pojavio neki Srbin iz male siromašne zemlje i već 15 godina je najbolji u njihovom sportu, a i našem. Moraće da se pomire sa tim da je centar teniskog sveta prešao na istok Evrope, Rusiju, Južnu Ameriku, a izopštio se iz anglosaksonskog sveta. Sad je tako, a kad se u budućnosti opet okrene situacija - mi nećemo biti ljubomorni, zaključio je otac najboljeg tenisera na svetu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR