Glas Javnosti

SRBIJA ISPALA SA ATP KUPA: Novak i Ćaćić eliminisani sa takmičenja (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniseri eliminisani su sa ATP kupa nakon što je nemački dubl slavio sa 7:6(3), 5:7, 10:7.

Selektor Viktor Troicki odlučio da na teren pošalje Nikolu Ćaćića, specijalistu za dubl, i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji su odmerili snage sa Aleksandrom Zverevim i Jan-Lenardom Štrufom. Nemački teniseri su ranije ovog petka igrali mečeve u singlu.

Štruf bio bolji od Dušana Lajovića sa 3:6, 6:3, 6:4, dok je Zverev je poražen od Đokovića, dok je. Rezultatom 1-1 ušlo se u odlučujući dubl meč koji je trebao da da odgovor ko će na megdan Rusiji u polufinalu ATP kupa.

Nemački teniseri poveli su sa 3:0, a naši momci uspeli da se podignu i da izjednače na 3:3. Ipak, nisu uspeli da iskoriste momentum, te je usledila nova serija Nemaca koji su tako osvojili prvi set.

U drugom je postalo jasno da je komunikacija dva igrača sve bolja, a prvu priliku da naplate odličnu igru imali su u pet gemu.

Propustili su Đoković i Ćaćić čak četiri brejk šansi u ovom gemu, pa je Novak besno polomio reket na klupi.

Iznervirao se zbog loših reakcija i loše komunikacije, a nekoliko puta je kritikovao saigrača u toku susreta. Ipak, srpska selekcija je uspela da napravi brejk u 11. gemu za 6:5.

U sledećem gemu su naši momci rutinski potvrdili oduzeti servis, pa se pristupilo super taj-brejku u trećem setu.

Nije bilo klasičnog trećeg seta, već se igrao taj-brejk do 10 osvojenih poena, pišu lokalni mediji.

Naši momci su bolje otvorili i došli do 4:2, a onda je usledio neobjašnjiv pad u igri. Nemci uzimaju sledećih šest poena. Đoković i Ćaćić su uspeli da smanje na 8:7, a onda je Nemačka sa dva vezana poena zakazala polufinalni duel sa Rusijom.

Srbija je kao aktuelni šampion eliminisana sa takmičenja, pa će neka od preostalih četiri selekcija po prvi put u istoriji osvojiti ATP kup. U drugom polufinalu igraju Španija i Italija.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR