Glas Javnosti

SPREMITE SE: Evo kada Novak Đoković igra meč protiv Australijanca De Minora

Tenis
Autor: Glas javnosti/Novosti

Srpski teniser Novak Đoković saznao je termin odigravanja meča osmine finala Australijan opena.

Najbolji teniser u istoriji Srbije, Novak Đoković saznao je termin meča koji će biti veliki izazov za prolazak u četvrtfinale.

Srbin će ponovo igrati u ponedeljak u večernjem terminu, od 19 časova po lokalnom, ili 9 izjutra po srednjoevropskom vremenu.

Protivnik na "Rod Lejver areni" je domaći teniser Aleks De Minor, australijski teniser koji nije blagonaklono pričao o Novaku Đokoviću pre godinu dana kada je Srbin proživljavao torturu u Melburnu.



Na istom terenu pre Srbina i Australijanca igraju Arina Sabalenka i Belinda Benčić, zatim Magda Linet i Karolin Garsija i na kraju Andrej Rubljov i Holger Rune.

Ko je Aleks de Minor?

Poslednja uzdanica domaćina u singlu već je ponovio svoj najveći uspeh u Melburnu - četvrto kolo od prošle godine - ali za izjednačenje svog najboljeg grend slem rezultata, a to je četvrtfinale Ju-Es opena iz 2020. moraće da u ponedeljak savlada najboljeg koji je ikada udarao lopticu na terenima Melburn parka, Novaka Đokovića.

Rođen je 17. februara 1999. u Sidneju. Otac Anibal je Urugvajac, a majka Ester Špankinja. Do pete godine živeli su u Australiji a posle su se preselili u Španiju, čije državljanstvo popularni "Minotaur" takođe poseduje. Ipak, iako je za vreme provedeno u Alikanteu predstavljao Španiju, po sopstvenom priznanju uvek se osećao kao Australijanac pa je po povratku u Sidnej opet počeo da nastupa pod zastavom "ozija".

Trener mu je Peter Lusak, koji je nedavno zamenio Adolfa Gutjereza u toj ulozi, ali mu je od početka karijere mentor nekadašnji australijski broj jedan Lejton Hjuit.

Poslednje dve godine je u emotivnoj vezi sa britanskom teniserkom Keti Bulter.

Profesionalac je od 2015. godine, od kada je osvojio ukupno šest titula, sve iz Serije 250. Igrao je dva uzastopna finala Nekst Gen završnog turnira - 2018. poražen je od Stefanosa Cicipasa (1:3), a godinu kasnije od Janika Sinera (0:3).

U juniorskoj konkurenciji ima jedno grend slem finale, 2016. ga je na juniorskom Vimbldonu savladao Denis Šapovalov. 

Trenutno je 24. na ATP listi, a najbolji plasman mu je 15. mesto koje je držao u junu 2021. godine.

UČESTVOVAO U HAJCI NA NOVAKA PROŠLE GODINE

Nikada u karijeri nije igrao protiv Novaka Đokovića, ali je ostao upamćen po izjavi tokom prošlogodišnje sage, kada je stao na stranu australijskih vlasti koje su maltretirale Novaka.

- Ukoliko želiš da uđeš u zemlju, dve doze vakcine i tu si. Australijanci su prošli kroz mnogo toga zbog korone - tada je rekao De Minaur.

Pred njihov prvi duel malo je promenio mišljenje:

- Uzbuđen sam. To je prilika za mene da igram protiv najboljeg na svetu i pokažem mu od čega sam napravljen. To su mečevi koje svi žele da igraju. Spreman sam za bitku. Želim da zablistam na najvećoj sceni, da pokažem svima da to mogu - rekao je De Minor. 

Najveće pobede u karijeri su mu bile ona protiv Rafaela Nadala na nedavnom Junajted kupu, odnosno protiv Danila Medvedeva u drugom kolu Pariskog mastersa prošle godine. Pre ove dve pobede imao je 18 uzastopnih poraza od top 5 igrača.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR