Glas Javnosti

Zverev "počistio" Alkarasa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Kakav šok smo videli na Rod Lejver areni u poslednjem četvrtfinalnom meču muškog singla! Karlos Alkaraz je završio učešće na Australijan openu, pošto ga je savladao Aleksander Zverev.

I to ne da ga je savladao, nego ga je demolirao! Nemac je na kraju pobedio sa 6:1, 6:3, 6:7, 6:4 i zakazao je duel protiv Danila Medvedeva u polufinalu.

Taj meč je na programu u petak, a organizatori će odrediti da li će on i Medvedev igrati u prvom terminu, ili će on biti rezervisan za Đokovića i Sinera.

Ovim porazom Alkaraz je izgubio i pšriliku da ugrozi Novaka Đokovića kada je u pitanju prvo mesto na ATP listi.

Meč je šokantno počeo na Rod Lejver areni, jer je Zverev počistio Alkaraza u prvom setu sa 6:1 za 29 minuta.

Zatim je i u drugom počeo da igra silovito i uz dva napravljena brejka došao je do seta od 6:3 i vođstva od velikih 2:0.

Nastavio je Zverev sjajno da igra i u trećem, napravio je brejk i čuvao prednost do 5:3, kada je servirao za meč!

Ali, tada je Alkaraz pokazao kakav je borac, uspeo je volšebno da se izvuče, potom i da dođe do tajbrejka u kojem je odigrao neverovatno i dobio ga sa 7:2 i smanjio rezultat na 2:1!


Četvrti set je počeo šokantno za Alkaraza, jer je Zverev odmah napravio brejk. Ali odmah ga je i vratio Španac. Delovalo je da posle igra bolje, ali je Zverev u nastavku uspeo da napravi brejk, potom i da ponovo servira za meč.

Ovoga puta šansu nije propustio i ostvario je veliku pobedu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR