Glas Javnosti

Veronika ostvarila pobedu karijere

Tenis
Autor: Glas javnosti

Veronika Kudermetova, ruska teniserka, plasirala se u četvrtfinale turnira u Tokiju posle pobede nad Igom Švjontek, donedavno prvom teniserkom sveta, rezultatom 6:2, 2:6, 6:4. Ne samo da je Veronika Poljakinju pobedila prvi put u karijeri, već je ovo prvi meč u kojem je protiv nje osvojila set.

U prethodne tri godine Veronika Kudermetova i Iga Švjontek odigrale su četiri meča i ruska teniserka nije uspevala da osvoji više od tri gema po setu, međutim u Tokiju je viđen drugačiji scenario.

Kudermetova je napravila dva uzastopna brejka, povela sa velikih 3:0 dok je protivnicu dopustila samo jednu brejk loptu u osmom gemu koju Iga nije iskoristila, pa je tako Veronika izuzetno ubedljivo završila prvi set.

Međutim, Švjontek se vratila u drugom setu i ovoga puta je ona ibla to koja je prva Kudermetovoj oduzela servis gem, a tokom celog seta ruska teniserka nije mogla da dođe do šanse da vrati brejk.
Ključan je bio treći gem trećeg seta u kojem se kako se ispostavilo lomio ceo meč. Kudermetova je propustila dve brejk lopte, ali je iskoristila treću i tako je stekla prednost u odlučujućem setu.



Do kraja meča ruska teniserka nije protivnici dozvolila ni najmanju nadu za povratak i tako je upisala najveću pobedu u karijeri, a do toga je došlo jer je Veronika verovala da može da napravi takav podvig.

„Pokušala sam samo da verujem da mogu da je pobedim, danas se to desilo. Veoma sam srećna što sam pobedila u ovom meču“, rekla je Kudermetova.



Pobeda Ruskinje je iznenađenje iz ugla da prethodnih meseci nije igrala svoj najbolji tenis, uglavnom je ispadala u ranim fazama turnira, ali sa druge strane imala je odličan prvi deo sezone. Igrala je polufinale Dohe, zatim Mastersa u Madridu i Rimu kao i finale u Hertogenbušu.

Švjontek je osvojila ove godine Rolan Garos, ali se pad forme jasno video posle sezone na šljaci, a poraz u četvrtom kolu US Opena koštao ju je prvog mesta na kom se sada nalazi Beloruskinja Arina Sabalenka.

Iz tog ugla Veornikina pobeda nije iznenađenje i ako je nekada bila dobra prilika to je bilo upravo u Tokiju gde Iga nije stigla u prepoznatljivoj formi. Ruska teniserka u polufinalu igraće protiv sunarodnice Anastasije Pavljučenkova.

Glas javnosti / S04S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR