Glas Javnosti

Venus Vilijams tvrdi da bi mogla da igra i sa pedeset godina

Tenis
Autor: Glas javnosti

Venus Vilijems ima 43 godine, na VTA listi zauzima 558. mesto, u ovoj sezoni je zaradila samo 10.401 dolar, poslednju od pet titula na Vimbldonu, od sedam ukupno u karijeri na gren slemovima, osvojila je još 2008. Praktično je odavno nestala sa najveće scene.

Neko će reći pa zar ona još igra, dokle će. Odgovor je – ne samo da igra, nego razmišlja da to radi još dugo.

– Niko nikada nije igrao profesionalni tenis sa 50 godina. Ako neko to može da proba da uradi, onda sam to ja – kaže Amerikanka pred start Vimbldona na kome je debitovala još 1997, a prvi pehar osvojila 2000.


Poslednju titulu na VTA turu ovojila je na Tajvanskom openu 2016. Poslednju uspešnu sezonu je imala 2017, kada je dogurala do finala Australijskog opena, Vimbldona i završnog Mastersa.

– Igranje tenisa je nešto što radim ceo život, dosegla sam nivo koji je malo ko uspeo. Na neki način to što još igram je znak zahvalnosti za sve što sam uradila. I dalje mnogo uživam da igram tenis, mada više ne toliko bez Serene. Mnogo mi nedostaje.

Vimbldon joj je tek četvrti ovogodišnji turnir, zbog povrede između januara i juna nije odigrala nijedan meč.

– Imala sam užasan oporavak, bila je to prava noćna mora. Malo sam igrala poslednjih godina, ali to nije bio moj izbor. Htela sam da igram ali nisam mogla. Međutim, nisam odustajala, pognula sam glavu i radila još napornije. Takav je život, morate uvek da se borite. Ja sam to uradila i zato sam sada ovde. Uvek kada sam se borila sa životom, pobedila sam.

Venus je preostale dve velike titule osvojila na Ju-Es openu.

– Sada razmišljam samo o Vimbldonu. Ju-Es open je turnir u mojoj zemlji, zato je vrlo dragocen za mene, ali sada je veoma daleko.


Prvi meč u Londonu igra danas popodne protiv još jedne povratnice, Eline Svitoline koja se ponovo takmiči posle porođaja. Osim što se vraća na teren pošto je postala majka, Ukrajinka ima još jedan veliki problem kada je u pitanju tenis.

– Ne mogu ni da zamislim kako izgleda biti u ratu – komentariše Venus situaciju u kojoj je njena prva protivnica.- To je noćna mora, jedino mogu da se molim da se rat što pre završi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR