Glas Javnosti

Venus ne planira da se uskoro penzioniše

Tenis
Autor: Glas javnosti

Venus Vilijams ne planira da odustane od tenisa, uprkos svim problemima sa kojima se suočila poslednjih godina.

Iskusna američka teniserka povredila se početkom sezone, na turniru u Oklendu. Zbog toga je bila prinuđena da se povuče sa Australijan opena, iako je dobila specijalnu pozivinicu za učešće na prvom grend slemu.

- Nisam mogao da hodam kako treba, pa sam otišla na pregled magnetnom rezonancom. Nekoliko dana kasnije nije bilo iznenađenja, imala sam povredu tetive - otkrila je Venus.

- Bilo mi je teško. Dugo sam bila van terena, a sada me čeka još jedan oporavak. U stalnoj sam komunikaciji sa lekarima da vidim koji su sledeći koraci, da znam koliko će mi trebati da se vratim. Sada moram da odmaram. 

Iako trenutno zauzima 659. poziciju na rang listi, ne planira 42-godišnjakinja još da odustane od tenisa.

- Početak godine je bio dobar, ostvarila sam pobedu i bila sam zadovoljna svojom igrom, dok se ovo nije desilo. Znam da stvari ne mogu uvek da idu dobro. Prošla sam kroz dosta povreda i znam koliko je potrebno da povratim to samopouzdanje. Nadam se da ću uskoro ponovo igrati tenis, ne znam tačno kada, nadam se što pre.

Venus je u karijeri osvojila 49 titula – od kojih sedam sa grend slemova, ima skor od 816 pobeda i 270 poraza, a od novčanih nagrada je zaradila 42.406.778 dolara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR