Glas Javnosti

Teniski kalendar se menja iz korena

Tenis
Autor: Glas javnosti

Turniri koji su se igrali u Dalasu, Dohi i Minhenu od 2025. godine pripadaće seriji 500. Kako navode iz ATP, ova promena je deo niza reformi koje se sprovode sa ciljem jačanja teniskog kalendara.

Namera čelnih ljudi ATP je da obezbede pogodnosti i za fanove i za igrače organizacijom većih turnira.

Dalas je unapređen posle preseljenja na novo mesto, Minhen se već odlučio za renoviranje svojih objekata, dok je Doha prethodno pet puta bila proglašavana za najbolji turnir serije 250 u izboru igrača.


Svaki od tri turnira će ponuditi oko 2,8 miliona dolara za novčane nagrade od 2025. godine i doprineće rastućem bonus fondu. Ukupno, ova promena doneće 51,7 miliona dolara dodatne nadoknade za igrače tokom petogodišnjeg perioda u kategoriji ATP 500.

Kao deo procesa, turniri iz serije 250 u Atlanti, Lionu i Njuportu biće povučeni od 2025.

Dakle, od 2025. godine, u sezoni će se igrati 16 turnira iz serije 500. Dalas, Doha i Minhen pridružuju se impresivnoj listi globalnih destinacija koje se već nalaze u ovoj kategoriji - uključujući Akapulko, Barselonu, Bazel, Peking, Dubai, Hale, Hamburg, London, Rio de Žaneiro, Roterdam, Tokio, Beč, i Vašington.


Promene se takođe poklapaju sa poboljšanjima u kategoriji mastersa, u kojoj će se sedam od devet turnira trajati 12 dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR