Glas Javnosti

TENISKI BOG NOVAK ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Nole pobedio Medvedeva u finalu US Opena i osvojio 24. grend slem titulu (VIDEO, FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković osvojio je 24. grend slem titulu u karijeri!

Đoković je u spektakularnom finalu Ju Es opena savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Meč, koji je igran na stadionu "Artur Eš" pod zatvorenim krovom, trajao je tri sata i 16 minuta.



Bila je ovo repriza finala iz 2021. godine, kada je Medvedev zaustavio Đokovića na poslednjoj stepenici da osvoji zlatni slem, odnosno sva četiri grend slem turnira u sezoni.



Novak je prethodno uzeo Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, ali je zastao u Njujorku.

Đokoviću je ovo bilo deseto finale Ju Es opena i četvrta titula u Njujorku. Ujedno je postao i najstariji pobednik jednog grend slema u Open eri.



Sa 24 grend slem titule odvojio se od Rafaela Nadala koji ima dve titule manje, a ujedno se izjednačio sa Margaret Kort, koja je sa 24 titule bila neprikosnovena u generalnom nizu.

Đoković je već u drugom gemu napravio brejk. I to sa nulom. Srpski as nije dopustio Rusu brejk prilike u prvom setu, pa je posle 48 minuta igre priveo ovaj deo igre kraju.



Sve ono što se dešavalo u prvom setu nagoveštavalo je samo još veću dramu u nastavku. U drugom setu nije bilo brejka, pa smo ušli u taj-brejk, i to posle dva sata i 20 minuta igre od početka meča. Posle 104 minuta igre drugi set je rešen u korist Đokovića. Novak je taj-brejk dobio sa 7:5, posle preokreta, pošto je Medvedev prvi imao mini-brejk prednosti.


Videlo se na startu trećeg seta da je Medvedev prilično nervozan. To je Novak iskoristio i u četvrtom gemu napravio brejk za vođstvo 3:1. Međutim, trenutak opuštanja koštao je Novaka ribrejka. Rus je smanjio na 3:2 posle tačno tri sata igre. Ali ni tu nije bio kraj. Novak je u narednom gemu ponovo napravio brejk i poveo sa 4:2.



Novak će od ponedeljka biti ponovo broj 1 na ATP listi i ući će u 390. nedelju na vrhu liste, po čemu je apsolutni rekorder.

Đoković je ujedno zaradio 3 miliona dolara.

Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR