Glas Javnosti

Švjontek poražena i pada sa prvog mesta

Tenis
Autor: Glas javnosti

Senzacija u četvrtom kolu US opena – Jelena Ostapenko izbacila je aktuelnu šampionku Igu Švjontek sa 3:6, 6:3, 6:1.

Letonka je tako i četvrti put u isto toliko susreta slavila sa prvom teniserkom sveta, koja posle US opena to više neće biti.

Posle 75 nedelja, na čelu će je smeniti Arina Sabalenka, nezavisno od toga šta Beloruskinja dalje bude uradila u Njujorku.

U prvom setu je Švjontek ključni brejk napravila u šestom gemu i potom ga rutinski sačuvala. U drugom setu je Poljakinja gubila 3:0, stigla do 3:4 i vratila brejk, ali je od tog trenutka izgubila sedam uzastopnih gemova, uz neke nekarakteristične greške.

Na kraju, Ostapenko je imala 31 viner i 20 grešaka, dok je Švjontek imala po 18 direktnih poena i neiznuđenih grešaka.


„Neverovatna atmosfera. Uvek očekujem tešku borbu s Igom, sjajna igračica, konstantna, ali znala sam da moram da budem agresivna, pošto ona to ne voli. Borila sam se do poslednjeg poena, ja sam u prvom setu malo žurila i grešila, ali sam od drugog seta bolje servirala i napadala iz terena“, rekla je Ostapenko na terenu i dodala:

„Samo sam razmišljala o tome da moram da igram jako sve dok se ne rukujemo. Ja joj nisam davala mnogo šansi, a ona je malo više promašivala u trećem setu. Trener mi je rekao da ostanem agresivna jer su mi neke lopte zamalo izašle“.

U sledećem kolu se Letonka sastaje sa Koko Gof.

„Ona je sjajna mlada teniserka, igrale smo težak meč u Australiji, tako će biti i sada. Oporaviću se i trenirati, biće odličan meč“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR