Glas Javnosti

SIner pokazao da je ozbiljan konkurent Novaku

Tenis
Autor: Glas javnosti

Završni masters u Torinu otvorili su Janik Siner i Stefanos Cicipas, a Italijan je lako savladao grčkog tenisera u prvom meču Zelene grupe rezultatom 6:4, 6:4 čime je i potvrdio da je glavni konkurent Novaku Đokoviću za prvo mesto u grupi.

Odlični Janik Siner ima uspešnu sezonu i četvrti je po redu obezbedio učešće na završni masters što ga čini teniserom koji je jedan od favorita za završnicu.

Potvrdio je to italijanski teniser u meču sa Stefanosom Cicipasom kome nije dopustio nijednu brejk loptu za ceo meč koji je trajao sat i 26 minuta.
Siner je u znatno boljoj formi, ali s obzirom da je u prošlosti tri puta gubio od Cicipasa očekivao se nešto bolji otpor Grka. Umesto toga, Siner je u petom gemu prvog seta stigao do brejka koji je sačuvao do kraja bez velike pretnje od strane protivnika osi u desetom gemu kada je Cicipas prvi put osvojio tri poena na njegov servis.



U drugi set Janik je ušao još bolje, odmah je počeo da vrši pritisak i uspeo je već u prvom gemu da oduzme servis Cicipasu, a mogao je i do ubedljivije prednosti, ali je u trećem gemu ispustio tri brejk lopte.

Do kraja seta Grk je na servis italijanskog tenisera uspevao da uzme samo po jedan poen što je jasan pokazatelj Sinerove dominacije koji je posebno motivisan jer igra pred svojom publikom.

Pobeda od 2:0 takođe je važna za Sinera jer se u slučaju podjednakog broja bodova u grupi gledaju i setovi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR