Glas Javnosti

RUBLJOV: Đoković je najbolji teniser u istoriji

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta, uvek su lepe reči stizale od ruskog kolege Andreja Rubljova, ali ovoga puta on je otišao i korak dalje i jasno stavio do znanja svima da smatra da je Novak najbolji u istoriji.

Andrej Rubljov, ruski teniser, priprema se za početak turnira u Dohi, a na konferenciji za medije jedna od tema bila je i karijera Novaka Đokovića, o kojoj Rus nikada iskrenije nije govorio.

„Đoković je najbolji teniser u istoriji. Osvojio je najviše Grend slemova i bio najviše nedelja na prvom mestu svetske liste. Novak je jedan od najtežih protivnika“, rekao je Rubljov.

Srpski as je uz Rodžera Federera i Rafaela Nadala jedan od razloga zašto Rubljov ranije nije uspeo da se probije. Zbog odlaska Švajcarca i pauze Španca, Andrej smatra da je mlađim igračima sada lakše.

„Mislim da njima odlično odgovara trenutak, jer velika trojka baš završava. Siner, Alkaras, Rune su supertalentovani. Meni je teže bilo da uđem u prvih 100, a sada je mladima mnogo lakše. Smena je generacija. Jednostavno, kada sam ja počinjao na Turu, Novak, Rafa, Rodžer, pa i Endi, još su sve osvajali. Sada je drugačije, u tome je razlika“, istakao je Rubljov.

Ruski teniser do sada u karijeri nikada nije uspeo da stigne do polufinala na Grend slemovima iako ima 15 titula na ostalim turnirima. Na pitanje koji bi Grend slem voleo da osvoji Rubljov nema precizan odgovor.

„Bilo koji. Nadam se da ću svaki osvojiti bar jednom“, zaključio je Rubljov.
U prvom kolu turnira u Dohi ruski teniser igra protiv boljeg iz duela Aleksandar Ševčenko – Rišar Gaske.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR