Glas Javnosti

Reprezentacija Srbije tone kao Titanik

Tenis
Autor: Glas javnosti

Od titule 2010. godine do borbe za opstanak

Srbija je eliminisana iz baraža za popunu Svetske grupe Dejvis kupa!

Slovačka je u Kraljevu odnela maksimalnu pobedu sa 3-0, pošto je i dubl u subotnjem programu odneo trijumf bez izgubljenog seta (7:6(4), 6:3).

Ma koliko nekom bilo teško da prizna, Srbija bez Novaka Đokovića ne može ništa. Protiv koga god igrala naša selekcija, ako u timu nema svetskog broja jedan biće vraški teško upisati trijumf.


Znalo se da neće biti lako bez Novaka, ali doživeti debakl od Slovačke i to kući, malo je previše.

Najbolje rangirani slovački teniser je Aleks Molčan, 122 na ATP listi! Pored bivšeg pulena Marijana Vajde, tu su još Lukas Klejn, Jozef Kovalik, Lukas Pokorni, Igor Zelenaj, "krem de la krem" svetskog tenisa.

Kecmanović je izgubio od Klejna sa 7:6, 6:2. Dva puta je servirao za set u prvom setu, ali je Slovak ipak preokrenuo.

Čak je posle meča Miomir rekao kako i nije igra tako loše. Time je samo dokazao da ne ceni sebe dovoljno. A, do pre dve nedelje je bio sjajan na Australijan openu. U Malagi je on vukao reprezentaciju i dokazao da može. Sada je delovao potpuno nezainteresovano, bez energije...


Lajović je dobio prvi set protiv Molčana, da bi u naredna dva osvojio ukupno dva gema!

Znalo se već tada da će teško Srbija doći do pobede, ali je postojala nada da se slavi, doduše neuporedivo težim putem. Međutim, sve je bilo gotovo već posle dubla u kom su Klajn i Zelenaj savladali Ćaćića i Kecmanovića.

A, možda je ovako i bolje, iako naši teniseri ove godine neće videti Malagu. Ali, ako je to cena koja mora da se plati kako bi se doživelo otrežnjenje onda nije skupo. 

Vreme je da se pogledaju svi u oči počevši od selektora Viktora Troickog i napravi temeljna analiza. 


Slovaci će igrati u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa, dok će Srbija igrati za opstanak, a mečevi su na programu u septembru, rezime je ove neuspele avanture našeg tima.

Nema Srbija ni kvalitetan dubl i na tome mora što pre da se radi. Prošle godine na završni turnir otputovali su svesni da sve moraju da reše u singlu i da će eventualni meč parova biti formalnost za protivnika.

Poražavajuće što ne možemo da se oslonimo na "siguran" poen kada nema Đokovića, ma ko bio riva



Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR