Glas Javnosti

Promena na vrhu ženskog tenisa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Od ponedeljka 11. seprembra, Arina Sabalenka je prva teniserka sveta.

Sabalenka je poražena u finalu US opena u subotu od Kori Gof, ali je i pored toga na prvom mestu zamenila Igu Švjontek. Sabalenka na prvom mestu ima 9.266 bodova, Švjontek ima 8.195.

Pobednica US opena Kori Gof je napredovala tri pozicije i sada je treći reket sveta. Elena Ribakina je zavdržala četvrtu poziciju i to je jedino mesto u top deset na kome nije bilo promena.


Džesika Pegula je pala na peto mesto (-2), Marketa Vondrušova je napredovala tri mesta pa je sada šesta, ispred Ons Žaber (-2) i Karoline Muhove koja je napredovala za dve pozicije. Deveta je Marija Sakari (-1), a deseta Karolin Garsija (-3).

Medison Kiz je napredovala za šest mesta i ona je sada svetski broj 11.

Najbolja srpska teniserka je Olga Danilović koja je izgubila jednu poziciju i ovu nedelju započinje na 109. mestu. Natalija Stevanović je pala za 23. mesta i sada je 198. na svetu.


Što se tiče teniserki iz regiona, najbolje je plasirana Hrvatica Dona Vekić koja je napredovala za jednu poziciju i sada je 21. Petra Martić je zadržala 37 mesto. Slovenka Tamara Zidanšek napredovala je za čak 31 poziciju pa je sada 87. na svetu. Kaja Juvan je sada 106, napredovala je za 39 mesta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR