Glas Javnosti

PROBIO LED POBEDOM: Nadal se vratio u igru

Tenis
Autor: Glas javnosti

Bilo je teško, posle godinu dana pauze, verovati. Sada je sve lakše.

Španski teniser Rafael Nadal se vratio na teren posle godinu dana pauze zbog povrede, pošto je u 1. kolu ATP turnira u Brizbejnu pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 2:0 (7:5, 6:1).

Meč je trajao 90 minuta. Nadal je trenutno 672. teniser sveta, dok se Tim nalazi na 98. mestu ATP liste. Ovo je bio 17. međusobni duel španskog i austrijskog tenisera, a deseti trijumf Nadala.


Španac je posle pauze od 349 dana odigrao duel u singlu. Nadal je poslednji meč odigrao 18. januara prošle godine kada je u 2. kolu Australijan opena izgubio od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 6:4, 6:4, 7:5.

Nadal se potom oporavljao od povrede, a pre dva dana je odigrao meč u dublu sa sunarodnikom Markom Lopesom. Njih dvojica su poraženi u 1. kolu turnira u Brizbejnu od Australijanaca Maksa Pursela i Džordana Tompsona 6:4, 6:4.


Nadal je sigurno ušao u meč sa Timom, a u prvom setu igralo se gem za gem. Španac je napravio brejk u 12. gemu i prvi set je dobio rezultatom 7:5. Nadal je briljirao u drugom setu, a svom rivalu prepustio je samo jedan gem.

Španac će u drugom ATP turnira u Brizbejnu igrati sa pobednikom meča između Rusa Aslana Karaceva i Australijanca Džejsona Kublera.

ATP turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 661.585 dolara.

Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR