Glas Javnosti

Prekinut pobednički niz Lajovića

Tenis
Autor: Glas javnosti

Dušan Lajović završio je takmičenje na mastersu u Madridu u trećem kolu. Niz srpskog tenisera od sedam uzastopnih pobeda prekinuo je Jan Lenard Štruf, koji je slavio sa 6:7 (2), 6:3, 6:3.

Lajović je posle osvojene titule u Banjaluci, gde je pobedio Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, nastavio sa dobrim igrama u Madridu, pa je u prošlom kolu eliminisao devetog tenisera sveta Feliksa Ože-Alijasima. Međutim, u ponedeljak nije imao rešenja za igru Nemca, koji se u glavnom žrebu našao kao „laki luzer“.

Štruf, trenutno 65. na rang listi, savladao je srpskog tenisera posle nešto više od dva sata igre i plasirao se u osminu finala. 


Dugo su se nadigravali teniseri u prvom setu. Zapretio je prvi Štruf, da bi potom Lajović imao set loptu u desetom gemu na servise rivala. Međutim, nisu koristili svoje šanse i odlučivao je tajbrejk. Tamo je znatno sigurniji bio Srbin.

Ujednačena borba se vodila u nastavku, sve do završnice drugog seta, kada je Nemac uspeo da napravi brejk u osmom gemu, a onda odservira za set.

Treći period je bolje počeo Lajović, pa je imao četiri brejk lopte u drugom gemu. Međutim, uspeo je da se izvuče Štruf. Preuzeo je potom inicijativu 65. igrač sveta, pa dva puta oduzeo servis Lajoviću za pobedu.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR