Glas Javnosti

POZNAT I DRUGI POLUFINALNI PAR NA US OPENU: Alkaraz demolirao Zvereva, Medvedev Rubljova (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale US opena, pošto je u četvrtfinalu ubedljivo savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:3, 6:2, 6:4.

Sveta 150 minuta bilo je dovoljno mladom Špancu da odradi posao protiv 12. nosioca na turniru.

Posle maratonskog meča sa Sinerom u osmini finala Zverev nije imao snage da pruži jači otpor maestralnom Špancu.

U prvom setu viđena je prilično izjednačena borba sve do osmog gema kada Alkaraz uspeva da oduzme servis rivalu i nakon sjajnog srevis gema povede sa 1:0 u setovima (6:3).

U drugom setu Alkaraz je pojačao ritam i napravio brejk već u trećem gemu. Do kraja seta kontrolisao je dešavanja na terenu. Na 4:2 ponovo je oduzeo servis Nemcu i rutinski odradio posao za ubedljivih 2:0 (6:2).


Najači otpor Zverev je pružio u trećem gemu, vodio je sa 4:3 ali nikako nije uspevao da stigne do brejka. U devetom gemu Španac pravi ključni brejk i sjajnim servisima završava posao (6:4).

Alkaraz će se za plasman u finale boriti protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva koji je bio ubedljiv protiv sunarodnika Andreaja Rubljova.

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je u četvrtfinalu pobedio sunarodnika, osmog igrača sveta Andreja Rubljova posle tri seta, 6:4, 6:3, 6:4.



Treći teniser sveta pobedio je posle dva sata i 47 minuta.

On je devet puta oduzeo servis Rubljovu, koji je iskoristio pet brejk lopti.

Rival Novaka Đokovića u polufinalu ovogodišnjeg US opena biće 47. teniser sveta - Ben Šelton.

Ovaj talentovani 20-godišnji Amerikanac definitivno je najveća senzacija ovogodišnjeg US opena. On je nakon Dominika Tima, Karaceva i Tomija Pola u četvrtfinalu savladao i favorizovanog sunarodnika Frensisa Tijafoa sa 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:3 i tako ostvario ubedljivo najbolji rezultat u karijeri.



Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR