Glas Javnosti

PAD POZNATOG TENISERA: Nekada je bio osmi, a sada ne može ni u top 100

Tenis
Autor: Glas javnosti

Argentinski teniser Dijego Švarcman nekada je bio osmi teniser sveta, dok je trenutno na 116. mestu i to ga izuzetno psihički muči.

Švarcman je u utorak poražen od Danijela Galana u šesnaestini finala Buenos Airesa sa 2:1,  a poslednju pobedu u glavnom žrebu nekog turnira ostvario je u oktobru prošle godine.

Zbog toga je emotivno reagovao nakon duela i bukvalno je otvorio dušu za sva pitanja koja su vezana za tenis.

“Teško mi je da opišem u kakvoj sam situaciji. Nedelje prolaze, odgovore na terenu ne pronalazim. Teško mi je da se budim sutradan sa željom da treniram, menjam podlogu, putujem”, rekao je Švarcman, pa dodao:

„Želim da se zahvalim svima iz dubine duše na podršci, mnogo mi znači to ohrabranje u ovim trenucima kada mi ne ide. Uvek ima i kritika, negativnih pisanja, ali i to je deo sporta. Nastavljam potragu, skromno, radno i sa poštovanjem. Ako ne uspem, moći ću sa zadovoljstvom da pogledam iza sebe“.

Pričao je zatim i o tome šta je glavni razlog za ovakve rezultate.


„U pitanju je kombinacija svega. Nekada moram da stignem još jednu loptu, a telo me ne prati. Nekada moram da udarim jače jer je to potrebno protiv datog protivnika, i ne uspevam. Ako ne ostvarim neke pobede i ako ne budem bar malo više uživao na terenu, ne znam još koliko mogu da izdržim ovako. Teško je održati se mentalno, ne ide, ne mogu da zamislim narednih nekoliko meseci ako se nastavi ovako“, rekao je Švarcman.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR