Glas Javnosti

Odustao od Dejvis kupa, pa "zbrisao" od Noleta! Alkaraz ne može preboleti poraz sa US Opena!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Prvi teniser sveta Španac Karlos Alkaraz odustao je od učešća u grupnoj fazi Dejvis kupa, saopštio je Teniski savez Španije u subotu popodne.

Karlos je ovu odluku doneo nakon poraza od Rusa Danila Medvedeva u polufinalu US Opena u petak na subotu, a videlo se koliko mu je teško pao meč izgubljen u četiri seta.

Finalista i pobednik ovogodišnjeg Vimbldona, finalista Sinsinatija i polufinalista Rolan Garosa stoga će ostaviti saigrače bez svoje pomoći, a njega će u timu zameniti Albert Ramos.


„Slušaću svoje telo i videću kako ću se sutra probuditi. Vodio sam računa o sebi više nego inače i videćemo šta moje telo traži od mene. Bila je to duga turneja i potreban mi je odmor“, kazao je Alkaraz.

Njegova zamena, 35-godišnjak iz Barselone je ove sezone imao dobre rezultate i igrao je završnicu turnira u Kordobi i Gštadu, kao i četvrtfinale Rio De Žaneira.

Španija će grupnu fazu Dejvis kupa igrati u Valensiji protiv Srbije, Češke i Južne Koreje od 12. do 17. septembra. Četvrtfinale Dejvis kupa igraće se od 21. do 26. novembra u Malagi.


Uvertira Alkarazovom porazu od Medvedeva na US Openu bila je pobeda Novaka Đokovića nad Benom Šeltonom prvom polufinalu, pa će srpski teniser igrati protiv Medvedeva za četvrtu titulu u Njujorku.


Glas javnosti/N07S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR