Glas Javnosti

Novakova organizacija brani teniserke koje su krajnje nepravedno diskvalifikovane

Tenis
Autor: Glas javnosti

Mija Kato i njena saigračica Aldila Sutijadi su usled slučajnog incidenta diskvalifikovane sa ROlan Garosa, čak i posle izvinjenja japanske igračice.

Organizacija profesionalnih tenisera (PTPA), koji predvodi Novak Đoković, najbolji srpski teniser, stala je u odbranu dve teniserke koje su izbačene sa Rolan Garosa.

Mija Kato i Aldila Sutijadi diskvalifikovane su sa dubl turnira, nakon što je Japanka slučajno pogodila devojčicu koja skuplja loptice – lopticom u grlo.



PTPA je navela da ne odobrava odluku Rolan Garosa i da ona nije pravedna, uz obrazloženje da potez Mije Kato nije bio nasilan i da japanska teniserka nije imala nikakvu nameru da povredi devojčicu skupljačicu loptica.

Takođe, organizacija je navela da će se boriti da teniserkama budu vraćeni bodovi sa turnira i novac, kao i da je stupila u kontakt sa Mijom Katom.

„PTPA potvrđuje da je bezbednost i zdravlje svih pojedinaca koji se bave sportom, posebno devojčica i dečaka, naš prioritet. Ipak, odluka o diskvalifikaciji bila je neopravdana i nepravedna. Evidentno je da je incident bio slučajno izazvan i nimalo agesivne prirode“, navodi se u saopštenju.

Đokoviću se slična situacija dogodila 2021. godine, kada je diskvalifikovan sa US opena nakon što je lopticom slučajno pogodio sutkinju.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR