Glas Javnosti

NOVAKOVA KOLEGINICA: Ne mešajte sport i politiku

Tenis
Autor: Glas javnosti

Španska teniserka Paula Badosa nazvala je politizaciju sporta sramotom, uz napomenu da više voli da ona lično gleda svoja posla više nego politiku.

Badosa je članica nezavisne organizacije PTPA koju je inicirao Novak Đoković, a svoj stav o mešanju politike u sport govorila je u svetlu statusa koji u poslednje vreme imaju ruski sportisti.
„Naravno, ne treba mešati sport i politiku. Nažalost, oni su se ukrstili, ali ja to nikada neću razumeti. Uostalom, sport i politika nemaju veze jedno sa drugim. Šteta što se mešaju i utiču i na odnos između sportova“, navela je Badosa.

Ona je navela da sportisti nemaju veze sa političkim dešavanjima.

„Mi nismo umešani u ovo. Ne znamo šta se dešava, ima mnogo mišljenja, ne znamo sve informacije i nikada nećemo saznati. Više volim da se držim podalje i gledam svoja posla. Političari treba da se bave politikom, a sportisti treba da se bave sportom“, rekao je Badosa.


Podsetimo, krajem marta je organizator Vimbldona, najprestižnijeg turnira koji je pod političkim pritiskom prošle godine zabranio učešće ruskim i beloruskim takmičarima, dozvolio njihov prijem za naredni turnir u neutralnom statusu i pod „određenim uslovima”.

BONUS VIDEO


Italijanski istoričar Silvano Vinčeti je koristeći istorijska dokumenta, kao i savremene fotografije i snimke drona došao do zaključka da je upravo Romito bio inspiracija Leonardu kada je početkom 16. veka naslikao čuveni portret.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR